vineri, 19 aprilie, 2024

Cod Galben prelungit in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: 

Interval de valabilitate: 08 decembrie, ora 09:30 – 08 decembrie, ora 18
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

     În intervalul menționat, în județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă. În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei.
     Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei.
     În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

     Notă: Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în Dobrogea.

 

Stirea initiala : Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, noi avertizări nowcasting Cod galben de polei și vânt valabile în 6 județe.

Până la ora 9.00 în localitățile Flămânzi, Ungureni, Albești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Lunca, Rădăuți-Prut, Copălău, Călărași, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Todireni, Mileanca, Prăjeni, Sulița, Dângeni, Santa Mare, Știubieni, Drăgușeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Românești, Mitoc, Adășeni, Răușeni din județul Botoşani și în județele Galaţi și Vrancea meteorologii anunță ploaie slabă care depune polei.

Până la ora 9.00, județele Iași și Vaslui sunt sub Cod galben de ploaie slabă care depune polei.

Tot până la ora 9.00, zona joasă a județului Mehedinţi este vizată de un Cod galben de vânt ce va depăşi la rafală 55-65 km/h.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img