vineri, 19 aprilie, 2024

Cod portocaliu de ger in aproape toata tara

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o atentionare de tip cod portocaliu de ger valabila pentru aproape toata tara, inclusiv pentru Bucuresti. A fost emis si un cod galben de ger valabil pentru cateva judete.

Atentionarile sunt valabile luni si marti. Codul portocaliu vizeaza Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si Maramures. Meteorologii anunta ca gerul se va intensifica, astfel incat minimele vor fi cuprinse, in general, intre -29 si -15 grade, iar maximele intre -15 si -10 grade.

Codul galben este valabil in Crisana si in Banat, unde vremea va fi geroasa indeosebi in cursul noptilor si al diminetilor, cand valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

-20 de grade Celsius, in Bucuresti

Reprezentantii ANM au transmis, in cadrul Comandamentului de Iarna de la Primaria Capitalei, ca urmatoarele zile vor fi deosebit de reci.

“Zona Bucuresti se afla sub incidenta codului galben de sambata. Pentru ca in intervalul urmator, azi, noaptea ce urmeaza si maine, gerul se va intensifica ANM va emite o actualizare a atentionarii anterioare. Aceasta presupune pentru Bucuresti intrarea sub incidenta codului portocaliu de ger”, a anuntat reprezentantul ANM.

Meteorologii anunta ca ziua vor fi sub -11, iar la noapte in jur de -18 chiar -20 de grade Celsius si posibil -23 in zona preoraseneasca.

“Maine (marti – n.red.) se va mentine codul portocaliu de ger in Capitala, pentru ca valorile termice vor fi sub -10. Incepand de marti seara vantul se intensifica treptat. Temperaturile raman negative. Marti spre miercuri incepe sa ninga. Ninsorile vor fi din ce in ce mai intense miercuri si vor fi asociate cu intensificari ale vantului”, a adaugat reprezentantul ANM.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img