vineri, 19 aprilie, 2024

Cod portocaliu de ger in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Isabel BOGDAN anunta ca judetul Vaslui a intrat sub avertizare cod portocaliu de ger. Avertizarea este valabila incepand de luni, ora 10, pana marti, 10 ianuarie. In intervalul mentionat, gerul se va intensifica, astfel incat minimele vor fi cuprinse, in general, intre -29 si -15 grade, iar maximele intre -15 si -10 grade.

” In contextul racirii bruste a vremii in urmatoarele zile, atentionam populatia sa poarte imbracaminte si incaltaminte adecvata temperaturilor scazute. Perioada de expunere la frig trebuie sa fie limitata cat mai mult posibil, deoarece potrivit medicilor, expunerea prelungita la temperaturi joase si umiditate poate conduce la hipotermie”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie anunta ca la noapte va fi maximum de intensitate a temperaturilor negative din aceasta perioada geroasa, fiind preconizata o minima termica in jurul a minus 20 – minus 18 grade.

Pe toata perioada in care s-a instituit cod portocaliu de ger se mentin hotararile luate in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta privind patrularea, identificarea, preluarea si transportarea persoanelor fara adapost la centrele de cazare sau la unitatile sanitare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img