vineri, 19 aprilie, 2024

COD ROSU de interventie! Accident GRAV intre Predeal si Paraul Rece! Un autocar cu 20 de persoane s-a rasturnat

Distribuie:

Publicat:

Un autocar care transporta copii s-a rasturnat, vineri seara, pe DN 73A, in judetul Brasov intre Rasnov si Paraul Rece, informeaza purtatorul de cuvant al ISU Brasov, Ciprian Sfreja.

In urma accidentului, 12 de persoane au fost ranite, iar printre victime se afla si copii. O persoana este incarcerata in autocar.

La fata locului au ajuns noua echipaje de salvare si a fost activat planul rosu de interventie.

Conform IGSU, la locul evenimentului salvatorii intervin cu trei autospeciale de stingere, o autospeciala de descarcerare, trei ambulante SMURD, patru autospeciale pentru transport personal si victime multiple, sapte echipaje ale serviciului judetean de ambulanta fiind si ele prezente la actiune.

“In sprijin, la locul interventiei au fost prealertate autospeciale pentru transport personal si victime multiple de la ISU Sibiu, Covasna si Prahova”, anunta IGSU.

Accidentul s-ar fi produs din cauza carosabilului umed.

„Cred ca am ajuns la un minut dupa accident. Se pare ca a fost un potop inainte si autocarul, plin de copii, a ajuns pe marginea drumului. Sunt inca persoane prinse sub autocar. S-a surpat marginea drumului, iar autocarul s-a rasturnat”, a declarat un martor.

„Echipajele se chinuie sa scoata persoana incarcerata. Persoana este prinsa in autocar”, a mai precizat martorul.

„Sunt si adulti, si copii in autocar au fost mobilizate echipaje din Brasov si Prahova. Este un numar de 12 raniti, o persoana e incarcerata si majoritatea au leziuni de membre. Informatiile se pot schimba. Este o zona instabila pentru aterizarea unui elicopter SMURD”, a declarat Raed Arafat.

Sursa: antena3.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img