joi, 28 martie, 2024

COD ROSU in benzinarii! Toti soferii au fost socati

Distribuie:

Publicat:

Timbrul de mediu, platit acum la inmatricularea masinilor, va fi introdus in pretul carburantilor, potrivit unor surse guvernamentale citate de publicatia Curs de Guvernare.

Grupul interministerial de lucru pentru gasirea unei solutii pentru returnarea timbrului auto de mediu pare sa fi ajuns la o decizie – potrivit unor surse guvernamentale.

Solutia consta in modificarea legislatiei dupa principiul “poluatorul plateste”, astfel incat cumparatorii de autovehicule sa nu mai plateasca taxa, declarata ilegala de UE, ci aceasta sa fie continuta in pretul carburantilor.
Potrivit acelorasi surse, e vorba de un adaos de 5 bani la litrul de combustibil, bani care vor ajunge in conturile administrate de Ministerul Mediului – autoritate care are de restituit taxele percepute pana acum.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis in data de 9 iunie 2016 ca taxa de prima inmatriculare perceputa de Romania cumparatorilor de masini este ilegala din punct de vedere al legislatiei UE, dupa ce Romania a extins-o si la autovehiculele noi pentru a evita discriminarea pentru care mai fusese o data condamnata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img