miercuri, 24 aprilie, 2024

Codimentul care protejeaza ficatul si oasele

Distribuie:

Publicat:

Folosite de obicei în bucătărie, pentru condimentarea unor feluri de mâncare, cuișoarele au unele beneficii pentru sănătate, printre care stimularea digestiei, protejarea ficatului și reducerea inflamației.

Cuișoarele, la fel ca multe alte mirodenii originare din Asia, au o istorie lungă în spate. Dacă în secolele trecute aveau un preț foarte ridicat, iar războaiele pentru monopolul producției și distribuției nu erau neobișnuite, în prezent, cuișoarele sunt ușor accesibile în întreaga lume. Acestea au fost folosite de mii de ani în India și China, nu numai pe post de condiment, ci și ca remediu pentru multe probleme de sănătate: în trecut, se considera că aveau proprietăți afrodisiace, că tratau respirația urât mirositoare și că vindecau rănile, iar în prezent, cuișoarele sub formă de ceai sunt indicate pentru o digestie mai bună și calmarea durerilor de dinți, iar uleiul de cuișoare, care poate fi găsit în magazinele cu produse naturiste, se pare că atenuează durerile de cap și contribuie la reducerea vergeturilor.

Nutrimentele din cuișoare includ carbohidrați, proteine și fibre alimentare. Mineralele prezente în cuișoare includ potasiul, calciul, sodiul și magneziul, iar ca vitamine cuișoarele conțin vitamina E, folat și niacină. Însă având în vedere cantitatea mică de cuișoare utilizată în diverse preparate, nu obținem cantități mari din aceste nutrimente. Conform unor cercetări, anumite substanțe din cuișoare posedă proprietăți antioxidante, hepatoprotectoare, antimicrobiene și antiinflamatorii, scrie doc.ro.

Cuișoarele ajută la digestie

Cuișoarele pot îmbunătăți digestia prin stimularea secreției enzimelor digestive. De asemenea, sunt utile pentru reducerea flatulenței, a iritabilității gastrice, a dispepsiei și a senzației de greață. Pentru atenuarea afecțiunilor digestive, cuișoarele pot fi prăjite fără ulei și pisate, iar pudra se amestecă cu miere sau se poate face ceai din ele.c

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img