marți, 23 aprilie, 2024

Codrin Stefanescu: “Robert Cazanciuc nu va putea face nimic de capul lui”

Distribuie:

Publicat:

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a explicat pentru cititorii BZI care au fost motivele care au dus la schimbarea lui Serban Nicolae, din functia de presedinte al Comisiei Juridice a Senatului. Codrin Stefanescu este singurul care a votat impotriva acestei deciziii, fiind totodata si impotriva numirii lui Robert Cazanciuc pe postul ramas liber dupa schimbarea lui Serban Nicolae. Toata presa vorbeste despre apartenenta lui Cazanciuc la structurile Binomului si este evident pentru toata lumea ca el nu va face absolut nimic pentru tara din noua postura.

“Ne intreaba electoratul nostru. Ce sa credem cand vedem ca Serban Nicolae este schimbat cu omul sistemului, cu omul care are o relatie extrem de apropiata cu sistemul si ma refer aici la Robert Cazanciuc. Intrebarile sunt foarte pertinente. E foarte dificil de raspuns. Ma asteptam ca la CEx sa se abtina sau sa voteze contra mai multi colegi pe langa mine. Ca tot a fost o discutie barbateasca, cum a cerut-o Liviu Dragnea. Nu au spus lucrurilor pe nume. Si presedintele Liviu Dragnea s-ar fi asteptat ca in discutiile interne sa se ridice mai multe voci care sa spuna ce gandesc. Dar nu a spus nimeni nimic. Nu cred ca le-a fost frica de sistem. In PSD este democratie. Din punct de vedere tehnic decizia era corecta si am sa si explic de ce era corecta. Pentru ca imediat dupa ce l-am propus pe Sorin Grindeanu ca premier, am decis ca niciun ministru, secretar de stat, lider de partid, presedinte de comisie, parlamentar sa nu poata avea vreo initiativa, in afara programului de guvernare, fara sa aiba acordul partidului. Acum, Serban a incalcat aceasta regula. El a explicat ca vazand cum ministrul Tudorel Toader intarize foarte mult cu pachetul de legi, pe care a promis ca-l trimite, a decis sa ia totul pe cont propriu. Au incercat sa reglementeze senatorii aceasta problema. E dreptate de o parte si de alta. Inclusiv Serban a votat aceasta propunere, iar acum el a incalcat-o”, a declarat Codrin Stefanescu. 

Schimbarea lui Serban Nicolae, un exemplu pentru ceilalti membri 

Secretarul general adjunct al PSD a explicat ca aceasta decizie de schimbare a lui Serban Nicolae din functie ar trebui sa fie un exemplu pentru toti ceilalti membri ca nu pot incalca regulamentele interne. “In ultima perioada am auzit din presa, ca sunt multe initiative, fie de lege, de proiecte de hotarari, fara ca noi la partid sa ne fi dat acordul. Noi am atras atentia colegilor ca se joaca cu focul. Serban este un om cu foarte mult curaj, una dintre vocile putine si grele. Era clar ca eu Olguta Vasilescu si Gabi Firea am fost alaturi de el. Mesajul a fost clar: daca in conducerea partidului s-a luat o astfel de decizie impotriva unui erou al nostru, e clar ca nimeni nu poate incalca regulamentele interne. Dupa ziua de ieri toti vor intelege ca cu atat mai dramatica va fi situatia pentru ei, daca nu respecta deciziile PSD. Orice initiativa trebuie sa treaca pe la partid pentru avizare. Daca ideea este buna, atunci putem pregati si comunicarea publica mult mai usor. Serban Niculae a recunoscut ca a incalcat aceasta cutuma interna. Votul meu pentru Serban Nicolae  a fost din camaraderie si din cunostinta nenorocirilor prin care am trecut noi, echipa de comunicatori ai PSD in ultimii ani de Basism, cu amenintari din partea intregului sistem. Serban Nicolae este un erou al partidului, a fost un camarad cand PSD a trecut prin momente grele: anchetarea familiei lui Ponta, incatusarea lui Olguta Vasilescu, codamnarea lui Liviu Dragnea. De asta am votat pentru Serban. Sa nu inteleaga lumea ca nu-l sustinem in continuare pe Serban. Suntem cel mai hartuit partid din istorie. Este HORROR ce ni s-a intamplat in epoca Basescu-Binom”, a mai explicat Codrin Stefanescu. 

Cum a ajuns Cazanciuc seful Comisiei Juridice?

In exclusivitate pentru BZI, liderul PSD i-a transmis si un mesaj extrem de dur lui Robert Cazanciuc, noul sef al Comisiei Juridice din Senat. “Este cunoscuta parerea mea despre el si despre dragostea lui netarmurita fata de sistem. Eu m-am opus din prima de pe vremea lui Ponta, cand a fost numit ministru al Justitiei. Din pacate, nu aveam alta solutie. Din punct de vedere tehnic, in Comisia Juridica avem 5 senatori, dintre care 3 aflati la primul mandat. Exista o cutuma in Parlament, care spune ca parlamentarii aflati la primul mandat nu pot ocupa functia de presedinte de comisie. Si atunci, mai ramaneu variantele Serban Nicolae si Robert Cazanciuc. Serban trebuia schimbat si asa s-a ajuns la numirea lui Cazanciuc pe acest post.  II informez pe romanii care ne-au votat, ca Robert Cazanciuc nu va putea face nimic de capul lui la comisie. Nicio virgula nu se mai aplica fara sa treaca pe la partid. Indiferent daca lui Robert Cazanciuc ii trece prin cap sa-i faca statuie lui Kovesi, prin lege, ca sa dau un exemplu tampit, orice propunere trebuie sa ajunga pe masa partidului”, a conchis Codrin Stefanescu.

Liderul PSD a anuntat ca ministrul justitiei Tudorel Toader a promis ca in maxim doua saptamani va prezenta partidului de guvernamant pachetul intreg de legi in domeniul justitiei!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img