vineri, 29 martie, 2024

Codul Academiei Infractorilor: Orice gluma, interzisa. Greselile, platite in aur

Distribuie:

Publicat:

Membrii Academiei infractorilor romani (AIR) aveau de urmat reguli stricte, neavand voie sa faca glume, iar greselile comise le plateau organizatiei in aur, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

 Potrivit surselor citate, din probele de la dosar, rezulta ca nu puteau face parte din AIR fricosii si turnatorii, cei care consumau droguri sau alcool, jucatorii de jocuri de noroc, si nici homosexualii si pedofilii.

Cei racolati erau testati timp de 90 de zile inainte de a deveni membri.

Odata ce se intampla acest lucru, printre regulile pe care trebuiau sa le respecte membrii AIR se numara faptul ca nu aveau voie sa atinga niciun bun care nu le apartinea din casa in care locuiau, sa iasa afara sau sa se uite pe geam si ca orice gluma le era interzisa.

Membrii AIR erau instruiti si ca riscurile si daunele dragostei copilaresti sunt fatale, ca trebuie sa guste placerile vietii cu limita si ca “smecheria este haina grea, dar frumoasa”.

Ei mai erau instruiti sa evite mijloacele moderne de comunicare, sa le vorbeasca celorlalti in soapta, la ureche, pentru a nu fi inregistrati, sa nu ridice capul in locuri publice pentru a nu fi filmati, sa scape de urmaritori, sa se deghizeze, sa se poata dezbraca in 10 secunde si sa isi ascunda hainele pentru a nu fi gasite.

In cod li se mai spunea ca politia si procurorii sunt dusmanii, in timp ce judecatorii inteleg greselile umane. Astfel, membrii AIR erau indemnati sa aplice in fata instantei “poezia”, aratand ca sunt orfani, alcoolici sau consumatori de droguri si ca le pare rau ca au gresit.

 In ancheta, trebuiau sa reziste fara a-si da numele adevarat, sa fie atenti la capcane si probe false, sa vorbeasca numai despre ei insisi, calm si pe scurt, iar orice colaborare cu politia le era interzisa. Totodata, li se arata ca “puscaria nu omoara pe nimeni”, ci este tot un fel de Academie, doar ca se pierd timp si bani.

In afara Academiei, in viata de zi cu zi, membrii trebuiau sa treaca drept oameni simpli, saraci, chiar daca erau milionari, si sa nu atraga atentia asupra lor.

Greselile facute se plateau Academiei in aur, iar orice tradator trebuia adus in fata comisiei indiferent prin ce metoda.

Anchetatorii au facut, joi, 54 de perchezitii in dosarul Academiei infractorilor, gruparea care, in doi ani, a comis zeci de spargeri in magazine de lux din Europa.

Oamenii legii au gasit bijuterii si ceasuri scumpe si au pus sechestre pe bunuri mobile, imobile, dar si pe autoturisme de lux.

Surse judiciare au aratat ca gruparea actiona in baza unui cod impus de liderul ei, interlopul Adrian Marin Botez, zis “Tata”.

Inainte de a fi acceptati in banda, oamenii lui Botez trebuiau sa semneze un regulament, care continea obligatii si sanctiuni, si sa completeze un formular in care mentionau date legate de familie si situatia medicala. La acest dosar era atasata si o fotografie si fire de par, pentru ca, in caz de nevoie, sa fie indentificati dupa ADN. Aceste masuri sunt impuse, de altfel, si cadrelor militare.

 Procurorii au ajuns la concluzia ca membrii gruparii inchiriau, de regula, case care aveau curte, dar aceasta nu erau folosite niciodata. Toate imobilele in care se faceau antrenamente aveau geamuri izolate cu folie neagra, iar hotii erau adusi la aceste locatii cu pungi de culoare inchisa pe cap, au mai mentionat sursele citate.

Toate activitatile gruparii se desfasurau in interiorul casei, unde erau amenajate sali de antrenament ce contineau aprate de forta. Alimentatia si obiectele necesare intretinerii persoanelor care aderau la aceasta grupare infractionala erau asigurate de iubitele si concubinele liderului gruparii, mai spun sursele citate.

Potrivit oamenilor legii, spargerile se faceau dupa un program stabilit in detaliu. Astfel, doi membri ai bandei, imbracati cu haine scumpe, uneori chiar si in costume Armani, intrau in magazinul care urma sa fie spart. Ei imobilizau paznicul sau paznicii magazinului, iar mai apoi, intrau alti membri ai gruparii care, folosindu-se de ciocane, baroase sau topoare spargeau toate vitrinele. Ulterior, in incinta magazinului intrau alte persoane care aveau ghiozdane pozitionate in fata, in care puneau toate bijuteriile luate din vitrine.

Sursele citate explica faptul ca taberele gruparii se regaseau la periferiile oraselor in care urmau sa dea spargerile. Dupa ce furau din magazine, fiecare membru al clanului pleca intr-o directie diferita fata de ceilalti hoti.

Anterior spargerilor, infractorii sapau gropi, in care ascundeau, ulterior, bunurile furate. Mai apoi, venea un alt membru care lua “prada” si astupa groapa.

Hotii au actionat, in ultimii doi ani, in tari precum Belgia, Andorra, Germania, Austria, Olanda, Croatia sau Slovenia, ei furand, din magazine de lux, bijuterii si ceasuri, in valoare totala de zece milioane de euro, conform anchetatorilor.

Un numar de 14 membri ai “Academiei infractorilor romani” au fost arestati preventiv, vineri, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img