News Flash:

Codul Rutier se schimba din nou. Vezi modificarile

11 August 2014
1576 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul Victor Ponta a publicat un nou proiect de modificare a Codului Rutier.

Guvernul intentioneaza sa modifice din nou OUG 195/2002, referitor la circulatia pe drumurile publice. Iata ce vizeaza principalele modificari:

- Posesorii unui permis de categorie B vor putea sa conduca, pe drumurile publice, tractoare cu masa maxima de 3,5 tone.

- Se clarifica regimul cetatenilor straini care locuiesc de cel putin sase luni in Romania si care pot solicita obtinerea unui permis de conducere.


- Persoanele care si-au stabilit domiciliul ori resedinta in Romania pot sa isi inmatriculeze autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere ori remorcile la autoritatea competenta pe raza careia au domiciliul sau resedinta, dupa caz.

- Permisul de conducere poate fi anulat chiar si in varianta in care soferul care a provocat un deces sau vatamare corporala primeste drept pedeapsa amenda, nu doar daca este condamnat la inchioare. Noua forma stabileste drept conditie de anulare a permisului de conducere situatia urmatoare: "Titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva la pedeapsa inchisorii sau amenzii ori cand instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie".

publicat codului rutier
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032808 (s)