vineri, 26 aprilie, 2024

Coenzima Q10: Efectul benefic pentru cei bolnavi de diabet

Distribuie:

Publicat:

Substanţă naturală produsă de organism, coenzima Q10 măreşte rezistenţa organismului, ajută la slăbit, este utilă în caz de diabet şi întârzie îmbătrânirea, sugerează studiile specifice în domeniu.

Coenzima Q10 se găseşte în toate celulele corpului şi joacă un rol esenţial în procesul de creare a energiei. Nu de puţine ori, cercetătorii ştiinţifici au spus despre coenzima Q10 că este o substanţă miraculoasă pentru sănătate.

Administrarea constantă de coenzima Q10 – coenzima tinereţii veşnice – după vârsta 40 de ani, devine foarte utilă, deoarece producţia naturală de coenzima Q10 se diminuează dramatic începând cu această vârstă, scrie clicksanatate.ro.

De ajutor în fertilitate

Dacă nivelul de coenzima Q10 scade în organism, este mai dificil să se producă ovulaţia, iar acest efect negativ afectează sănătatea ovulelor şi, implicit, împiedică dezvoltarea unui embrion. Există rezultate specifice, în urma experimentelor de laborator, că ovulele femelelor cobai au cunoscut o îmbunătăţire a calităţii şi cantităţii, dacă s-a suplimentat nivelul de coenzima Q10 in corp.

Întârzie îmbătrânirea precoce

Scăderea cantităţii de coenzima Q10 duce la scăderea producţiei de colagen, elastină şi alţi compuşi esenţiali care compun pielea. Una dintre funcţiile coenzimei asupra tenului este de a diminua efectele radicalilor liberi asupra celulelor pielii şi creşterea sau menţinerea producţiei de compuşi esenţiali din piele. În felul acesta, previne îmbătrânirea prematură. De aceea, cele mai multe creme antirid conţin această substanţă-minune pentru ten!

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img