News Flash:

Colonel vasluian acuzat de trafic de influenta. Acesta primea tuica, cocosi, vin sau bunuri alimentare

10 Martie 2015
3618 Vizualizari | 1 Comentarii
Locotenentul colonel din cadrul Centrului Militar Judetean Vaslui, PAUL BOGHIU, a fost trimis in judecata pentru ca a pretins si a si primit bani cat si alte bunuri in schimbul promisiunii ca va angaja alt tanar in sistemul militar.

DNA – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului lt. - col. Paul Boghiu, ofiter activ in Ministerul Apararii Nationale, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

 In cursul lunii februarie 2014, lt. -col. Boghiu Paul, indeplinind functia de sef al Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judetean Vaslui, a pretins si ulterior, in jurul datei de 11.03.2014, a primit de la o persoana denuntator in cauza, suma de 500 euro si produse alimentare (20 litri de vin, 2 litri de tuica si 2 cocosi), caruia i-a promis ca, in schimbul unei plati nedeterminate, ii va ajuta fiul, sa fie angajat ca soldat - gradat profesionist in armata, lasand sa se creada ca are influenta asupra membrilor comisiei de selectie, formata din cadre militare, si ca i-ar putea determina pe acestia sa indeplineasca un act contrar indatoririlor lor de serviciu.

In cauza,  procurorul a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii.

 Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Iasi.

locotenentul colonel paul boghiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041992 (s)