vineri, 26 aprilie, 2024

Combinația de simptome care poate semnala că ai probleme cu rinchii: La ce să fii atent

Distribuie:

Publicat:

Multe persoane se confruntă măcar o dată în viață cu dureri de spate, care nu indică în toate cazurile afecțiuni grave. Însă durerile lombare acompaniate de nevoia urgentă și repetată de a urina pot trăda o serie de afecțiuni care necesită îngrijire medicală – iată despre ce este vorba!

Durerile lombare se numără printre cele mai des întâlnite dureri, acestea având o mulțime de cauze, începând de la suprasolicitarea musculaturii lombare și până la afecțiunile coloanei vertebrale. Durerile pot fi acute, dar și cronice, dacă persistă mai mult de trei luni.

Majoritatea durerilor de spate sunt rezultatul unei leziuni, cum ar fi entorsele musculare sau încordările cauzate de mișcări bruște sau de poziții defectuoase adoptate în timpul ridicării obiectelor grele. Hernia de disc, sciatica, stenoza coloanei vertebrale sau o curbură anormală a colaonei sunt toate motive pentru apariția unor dureri lombare, potrivit doc.ro.

Cât de frecvente sunt durerile de spate?

Aproximativ patru din cinci persoane au dureri de spate la un moment dat în viață, fiind unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic. Durerea de spate este cea mai frecventă cauză a dizabilităților legate de locul de muncă.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img