marți, 16 aprilie, 2024

Combinatia de plante care trateaza ficatul gras

Distribuie:

Publicat:

Tratarea ficatului gras chiar si în lipsa unor simptome evidente este esentiala, deoarace neglijarea tulburarii poate avea consecinte dintre cele mai periculoase.

Aparitia brusca a steatozei hepatice duce la distrofia acuta a ficatului iar starea cronica, în unele cazuri instaleaza ciroza atrofica a ficatului. Din aceste motive, înfiltrarea grasa a ficatului necesita o abordare serioasa.

Înainte de toate este nevoie sa se suprime factorii exogeni sau endogeni care au condus la instalarea afectiunii. Regimul alimentar este esential. Dieta trebuie sa fie normalcalorica, hiperprotidica, normalglucidica si hipolipidica.

Ca si tratament naturist, este perfecta o infuzie lipotropa preparata din:

-coada soricelulului (Achilea millefolium), inflorescente (Millefolii flos), 3 parti

-ienupar (Juniperus communis), pseudobace (Juniperi fructus), 1 parte [se poate înlocui, chiar cu rezultate mai bune, cu frunze sau  pseudobace proaspete de tuia (Thuja sp.)]

-rostopasca (Chelidonium majus), partea aeriana înflorita (Chelidonii herba), 1 parte

-turita mare (Agrimonia eupatoria), partea aeriana înflorita (Agrimoniae herba), 2 parti

-sovârf (Origanum vulgare), inflorescente (Origani flos) 1 parte [se poate înlocui cu cimbrisor (Thimus serpyllum)]

-lichen de piatra (Cetraria islandica), talul (Lichen islandicus herba) 1 parte [se poate înlocui cu oricare specie de licheni]

Ceaiul se prepara dintr-o lingura de planta la o cana cua apa. Se administreaza de 2 ori pe zi.

Tratamentul trebuie sa mai cuprinda o terapie de regenerare hepatica. În acest scop se utilizeaza în paralel cu ceaiul lipotrop, una din urmatoarele formule (este bine ca preparatele regeneratoare sa alterneze de la o zi la alta):

1. Praf de cicoare (Chicorium intibus) [partea aeriana] si seminte de armurariu (Silybum marianum) în parti egale. Se obtine din râsnirea fina a materialului vegetal. Se administreaza câte o lingurita pe zi cu apa sau cu infuzia lipotropa.

2. Macerat la rece de troscot (Polygonum aviculare) sau de coada calului (Equisetum arvense) (este un extras de siliciu coloidal cu efect hepatoregenerator).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img