joi, 28 martie, 2024

Comerciantul de diamante fugar indian Mehul Choksi, capturat in Dominica

Distribuie:

Publicat:

Un comerciant de diamante fugar, Mehul Choksi, căutat în India în legătură cu un caz major de fraudă bancară, a fost capturat în Insula Dominica din Caraibe, informează DPA, citând anunţul făcut joi de mass-media.

Choksi şi nepotul său Nirav Modi sunt acuzaţi că au colaborat cu angajaţi ai Băncii Naţionale Punjab administrate de stat pentru a obţine 2 miliarde de dolari în împrumuturi de la un consorţiu de bănci.

Modi şi Choksi au călătorit în străinătate în ianuarie 2018 şi nu s-au mai întors de atunci, informează Agerpres.

Choksi a apărut curând în Antigua şi Barbuda, unde şi-a cumpărat cetăţenia. El a dispărut în mod misterios duminică, după care poliţia din Antigua a cerut Interpol să emită o alertă globală.

Choksi a fost ulterior arestat în Dominica vecină, a relatat reţeaua indiană News18. "El a fost arestat de poliţia din nordul (insulei) Dominica. Întrucât zona nu are aeroport, noi credem că a folosit o barcă pentru a intra ilegal în Dominica", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Dominica citat de News18.

Potrivit poliţiei, Choksi a fost văzut pe plaja Canefield din capitala Insulei Dominica, Roseau, aruncând documente în mare, a relatat News18.

Poliţia de serviciu pe plajă a considerat acţiunile sale suspecte. Mai întâi, ei l-au interogat şi apoi reţinut. "Am cerut guvernului din Dominica să-l reţină pentru intrarea ilegală în ţara lor (…) şi să-l deporteze direct în India", a declarat prim-ministrul din Antigua şi Barbuda, Gaston Browne, citat de News18.

Avocatul lui Choksi în India, Vijay Aggarwal, a spus că suspectează că clientul său nu ar fi ajuns în Dominica "voluntar" şi acest lucru trebuie investigat

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img