joi, 28 martie, 2024

Comertul cu produse contrafacute a luat amploare pe piata Europeana. Sfaturi utile pentru a evita achizitionarea lor

Distribuie:

Publicat:

Tot mai multe produse contrafacute au invadat piata Europeana, fiind comercializate in special in mediul online. Fie ca vorbim de medicamente, cosmetice, sau piese auto acestea nu indeplinesc standardele de siguranta si nu sunt autorizate. Iata cum sunt ajutati oamenii sa evite aceste produse.

Pentru a ajuta consumatorii sa evite aceasta capcana, Reteaua Centrelor Europene ale Consumatorilor ECC-Net a publicat o serie de sfaturi menite sa ii ajute pe clienti. Cel mai important este sa nu urmarim produsele care sunt insotite de expresii precum ieftin ori livrare gratuita. Acestea sunt de multe ori contrafacute.

Un alt aspect important este verificarea site-urilor sau a vanzatorului si trebuie sa tinem cont si de opinia celor care au cumparat deja de pe site-urile respective.
De asemenea, preturile produselor trebuiesc comparate cu cele din magazine, iar mijloacele de plata trebuie sa fie cat mai sigure.
In cazul in care ati achizitionat deja un produs contrafacut, trebuie sa cereti detalii privind modalitatile prin care va puteti primi banii inapoi. Mai mult de atat, este indicat sa contactati si producatorul oficial pentru a-l putea informa despre existenta site-ului pirat. Nu in ultimul rand, o alta modalitate prin care va puteti recupera banii este sa mergeti la politie sau la vama si sa le solicitati asistenta.
Reteaua Centrelor Europene ale Consumatorilor primeste zilnic plangeri din partea clientilor care au achizitionat obiecte contrafacute ori nu le-au primit niciodata deoarece au fost blocate de catre autoritatile vamale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img