joi, 28 martie, 2024

Comertul oline, in vizorul ANAF. Vezi ce urmaresc

Distribuie:

Publicat:

Anunturile online sunt la mare cautare in zilele noastre. Insa de multe ori, produsele pe care le cumparam sunt furate. Pentru a stopa acest fenomen, Fiscul a pus gand rau persoanelor fizice care vand in mod repetat produse IT pe site-urile de profil. Mai exact, ANAF ar putea trece la verificarea amanuntita a utilizatorilor.

Initiativa a pornit la indemnul lui Toberiu Pop, directorul unuia intre cele mai mari magazine online din Romania. Totul, dupa cazul unei persoane fizice care pe parcursul a doi ani a reusit sa vanda nu mai putin de 1.500 de telefoane, televizoare si tablete si a incasat peste un milion de lei din aceasta afacere.

Barbatul ar fi trebuit sa plateasca statului 370.000 de lei taxe si impozite, insa acesta nu si-a declarat tranzactia, astfel incat nu a platit niciun ban. Anunturile au fost postate pe retele de socializare sau pe site-uri de profil.

Pop crede ca autoritatile ar trebui sa ia masuri drastice in cazul persoanelor care vand in repetate randuri produse pe internet, iar primul pas ar fi o cooperare intre conducerea site-urilor, politie si ANAF, pentru ca, de cele mai multe ori cei care fac astfel de afaceri sunt fie hoti, fie evazionisti.

De asemenea, Tiberiu Pop spune ca produsele IT nu provin din UE, iar calitatea acestora este, de multe ori, indoielnica. Asadar, este posibil ca in curand, tot ce se vinde pe internet sa fie monitorizat de agentii Fiscului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img