vineri, 19 aprilie, 2024

Comisarul european pentru comert: ‘UE va adopta la randul sau taxe vamale produselor americane, daca Statele Unite impun taxe produselor europene’

Distribuie:

Publicat:

Uniunea Europeană va adopta la rândul său taxe vamale produselor americane, dacă Statele Unite impun astfel de taxe produselor europene, aşa cum a anunţat preşedintele Donald Trump, a avertizat miercuri comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, citată de AFP, potrivit agerpres.ro.

Trump a scris marţi un mesaj pe contul său de Twitter în care ameninţa UE cu aplicarea de taxe vamale asupra unor produse în valoare de 11 miliarde de dolari, dacă europenii nu elimină subvenţiile pentru Airbus.

Într-o conferinţă de presă la Tokyo, alături de ministrul japonez de externe Taro Kono, Malmstrom a declarat că implementarea unei taxări reciproce de către SUA şi UE "ar fi o escaladare foarte regretabilă în relaţiile noastre comerciale". Ea a insistat că Uniunea Europeană este dispusă să negocieze întregul subiect cu Statele Unite.

Preşedintele american a argumentat că impactul subvenţiilor europene asupra SUA a fost recunoscut de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). O sursă din cadrul Comisiei Europene a replicat încă de marţi, conform AFP, că UE va aplica rapid măsuri de retorsiune.

AFP reaminteşte că între Airbus şi Boeing există de 14 ani un conflict, în care cele două companii producătoare de aeronave sunt susţinute de UE şi, respectiv, de SUA şi se acuză reciproc, la OMC, de primirea de ajutoare neconforme cu reglementările.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img