News Flash:

Comisia de Cod electoral: Numarul parlamentarilor va fi redus

11 Februarie 2015
1912 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisia parlamentara de elaborare a legilor electorale a decis, marti, sa adopte principiul potrvit caruia numarul parlamentarilor care vor fi alesi in viitoarea legislatura sa fie unul fix, dar mai mic decat cel din actuala legislatura.

Totodata, membrii comisiei au mai stabilit ca sistemul electoral sa fie acelasi pentru alegerile celor doua Camere.

Membrii Comisiei au mai cazut de acord si asupra duratei campaniei electorale, care va fi de 30 de zile, dar si asupra pragului electoral, care se va mentine la 5%.

In sedinta de marti s-a decis, de asemenea, ca membrii Comisiei sa se imparta in trei subcomisii care vor lucra separat, astfel: o subcomisie se va ocupa de Legea partidelor si Legea finantarii partidelor si a campaniilor, a doua subcomisie se va ocupa de Legea alegerilor locale, iar a treia se va ocupa de Legea alegerilor parlamentare.

Cele trei subcomisii au termen pana pe 1 martie pentru elaborarea proiectelor de modificare a legilorde care se ocupa, astfel incat intre 7 si 15 martie acestea sa fie dezbatute si votate in Comisia de Cod electoral, iar pana la finalul lunii martie proiectele sa plece la Senat pentru dezbatere si vot.

comisia parlamentara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034651 (s)