vineri, 19 aprilie, 2024

Comisia de statut: Valeriu Zgonea poate fi revocat

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Comisiei de statut, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat ca Statutul permite revocarea lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei, afirmand ca Birourile Permanente urmeaza sa ia act de faptul ca acesta nu mai are sprijin politic, iar revocarea va fi anuntata in plen, fara vot.

Bogdan Niculescu-Duvaz a sustinut ca nu mai este nevoie de niciun vot al plenului Camerei Deputatilor privind revocarea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru ca articolul 32 din statutul deputatilor si senatorilor prevede pierderea automata a functiei in momentul in care este retras sprijinul politic.

“In ceea ce priveste problema domnului Zgonea problema este relativ simpla pentru ca in Statut, in Legea nr. 96, care este lege organica, figureaza la articolul 32, alineatul 3, in mod clar, la retragerea sprijinului politic pierderea automata a postului pe care l-a obtinut prin sprijin politic”, a declarat Presedintele Comisiei de statut, Bogdan Nicolae Duvaz, la finalul sedintei de comisiei.

Presedintele Comisiei de statut a sustinut ca Birourile Permanente reunite urmeaza sa constate daca s-a respectat articolul 32, alineatul 3, respectiv retragerea sprijinului politic, urmand sa se prezinte plenului revocarea lui Valeriu Zgonea.

“Eliberarea acestei pozitii, oricare dintre ele si nu numai, se pierde automat, nu se voteaza nimic si se informeaza plenul dupa ce Birourile permanente reunite, pentru ca se folosesc instrumente ale Camerelor reunite, pot sa constate ca s-au respectat conditiile articolului 32, alineatul 3. Birourile permanente vor constata daca s-a respectat articolul 32, alineatul 3, respectiv retragerea sprijinului politic si automat se prezinta plenului constatarea ca nu mai poate sa ocupe aceasta functie”, a afirmat Duvaz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img