News Flash:

Comisia Europeană a prezentat proiectul 'Poarta Globală', care prevede investiţii de 300 de miliarde de euro în infrastructură

2 Decembrie 2021
203 Vizualizari | 0 Comentarii
media 163171585387247200

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, proiectul "Poarta Globală" ("Global Gateway"), care prevede investiţii de 300 de miliarde de euro în infrastructură şi în alte sectoare, în cadrul unui plan care ar urma să fie o alternativă la iniţiativa Chinei "O centură, un drum" ("Beld and Road").

Fondurile de 300 de miliarde de euro, care ar urma să fie investite până în anul 2027, vor include resurse din bugetul UE, de la statele membre, de la instituţiile financiare europene, de la bănci naţionale pentru dezvoltare şi de la companii.

"Investiţiile în domeniul digital, în servicii de sănătate, în acţiuni de protejare a climei, în sectoarele energiei şi transporturilor, precum şi în educaţie şi cercetare vor fi prioritare", anunţă Comisia Europeană, conform cotidianului Le Figaro.

"Vrem proiecte care să fie implementate printr-un nivel ridicat de transparenţă, prin bună guvernare şi calitate", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, informează Mediafax.ro.

Ţările occidentale încearcă să intensifice implicarea într-o serie de proiecte în state aflate în dezvoltare şi să contracareze reţeaua "O centură, un drum" ("Belt and Road"), dezvoltată de China.

Proiectul "Poarta Globală" ("Global Gateway") nu este prezentat în mod explicit ca fiind o alternativă la planul Chinei, dar Comisia Europeană subliniază că va oferi o variantă "bazată pe valori" şi o "abordare etică".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037324 (s)