News Flash:

Comisia Europeană: Măsurile comerciale adoptate de UE în 2021 au protejat în mod direct un număr de 462.000 de locuri de muncă

21 Septembrie 2022
294 Vizualizari | 0 Comentarii
media 163819830118815700

Măsurile comerciale adoptate de Uniunea Europeană în 2021 au protejat în mod direct un număr de 462.000 de locuri de muncă din UE în sectoare de producţie cheie, cum ar fi aluminiul, oţelul, ceramica şi tehnologiile verzi, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Acest lucru demonstrează că măsurile adoptate de Uniune sunt eficace în apărarea producătorilor din UE de practicile comerciale internaţionale neloiale.

Comisia Europeană a publicat marţi raportul său anual privind activităţile de apărare comercială ale UE din 2021, potrivit Agerpres.

"Apărarea producătorilor şi a lucrătorilor europeni de daunele provocate de cei care nu respectă normele comerciale este esenţială. Asigurarea unui comerţ echitabil este mai importantă ca niciodată în mediul global dificil din prezent şi atunci când securitatea aprovizionării este ameninţată. Nu putem permite ca importuri care fac obiectul unui dumping sau al unor subvenţii să prejudicieze industria Uniunii. Iată de ce asigurarea efectivă a respectării şi implementării măsurilor noastre de apărare comercială rămâne o prioritate majoră pentru Comisia Europeană", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv şi comisar pentru comerţ.

Prin combaterea importurilor neloiale de produse cu importanţă crucială pentru lanţurile valorice din domeniul surselor regenerabile sau cel digital, cum ar fi componentele turnurilor eoliene sau fibrele optice, măsurile comerciale adoptate de UE încurajează investiţiile în producţia modernă şi în dezvoltarea cercetării, ambele esenţiale pentru menţinerea aprovizionării, a creşterii economice, a stabilităţii locurilor de muncă şi a veniturilor în aceste industrii în Europa. Ele sprijină totodată Pactul verde european şi Agenda digitală pentru Europa.

COntinuarea pe stiriepsurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0963 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039887 (s)