miercuri, 1 mai, 2024

Comisia Europeana va publica prognozele de primavara! Avertismentul oficialilor: Crestere exploziva a somajului, economia va incasa o lovitura puternica

Distribuie:

Publicat:

Comisia Europeană urmează să îşi prezinte miercuri cele mai recente prognoze privind evoluţia economiei, oficialii europeni avertizând în avans că va avea loc o creştere explozivă a şomajului iar economia va încasa o lovitură puternică, transmite DPA, conform agerpres.ro.

Mai multe date statistice descurajatoare privind rata şomajului, inflaţia şi Produsul Intern Brut în primul trimestru au fost publicate săptămâna trecută, însă previziunile economice de primăvară care vor fi publicate miercuri vor oferi o imagine mai clară a pagubelor economice preconizate de executivul comunitar.

Comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, va prezenta noile prognoze, care în mod obişnuit includ date separate pentru fiecare ţară în parte cu privire la creşterea Produsului Intern Brut în următorii doi ani.

Banca Centrală Europeană (BCE) a avertizat deja că se aşteaptă la o contracţie cuprinsă între 5 şi 12% în regiune.

Guvernele şi companiile europene se aşteaptă din partea Comisiei să îşi prezinte viziunea cu privire la un fond de revenire, cu o valoare de cel puţin 1.000 de miliarde de euro. La începutul acestei luni liderii europeni au transferat această sarcină către Comisie, care va trebui să pună la punct detaliile acestui plan. Ulterior, guvernele naţionale vor trebui să aprobe ceea ce va propune Comisia, astfel că un acord va avea nevoie de mai multe luni pentru a finalizat, având în vedere dezacordurile care există deja cu privire la amploarea şi forma răspunsului comun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img