News Flash:

Comisiile PE au stabilit pedepse cu inchisoarea de cel putin 10 ani pentru fraude cu fonduri UE

20 Martie 2014
1250 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisia pentru control bugetar (CONT) si Comisia pentru libertati civile (JURI) din Parlamentul European au decis, joi, instituirea unor pedepse maxime cu inchisoarea de cel putin 10 ani pentru persoanele care comit fraude cu fonduri europene, potrivit unui comunicat al PE.

 Membrii celor doua comisii au modificat prevederile unui proiect de Directiva a CE, stabilind clar infractiunile impotriva bugetului UE: frauda, coruptie activa si pasiva, spalare de bani, delapidare si nereguli la contractele de achizitii publice.

Pedeapsa maxima pentru aceste infractiuni va fi de cel putin 5 sau 10 ani de inchisoare, in functie de modul de comitere a infractiunii, individual sau in grup organizat.

Valoarea minima a prejudiciului de la care se va aplica pedeapsa cu inchisoarea este definita in termeni financiari: 100.000 de euro, pentru persoanele juridice. Pentru infractiunile comise de persoane fizice, europarlamentarii au coborat pragul minim al prejudiciului la 5.000 de euro, fata de 10.000 de euro propunerea Comisiei.

Eurodeputatii din CONT si JURI au fost de acord cu propunerea Comisiei de a introduce ca infractiune in Directiva frauda de la TVA. Totodata, ei au extins definitia "interesele financiare ale UE" incluzand actiunile si obligatiunile, precum si activitatile de creditare si imprumut.


parlamentul european frauda tva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1542 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015222 (s)