News Flash:

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania recomandă utilizarea ca doză booster a vaccinurilor adaptate împotriva variantei Omicron

21 Septembrie 2022
245 Vizualizari | 0 Comentarii
media 165297926300134400

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat marţi utilizarea vaccinurilor adaptate împotriva variantei Omicron ca doză booster pentru persoanele eligibile, relatează dpa.

STIKO, un comitet de experţi independent care consiliază guvernul în timpul pandemiei de COVID, a afirmat că este de preferat să fie utilizat un vaccin adaptat împotriva Omicron ca doză booster dacă pacientul nu a primit deja o a treia sau a patra doză.

Aceasta nu este însă o recomandare finală şi statele germane vor trebui să-şi dea şi ele aprobarea, astfel încât modificări sunt încă posibile, potrivit Agerpres.

Proiectul de recomandare se referă atât la vaccinurile care vizează subvarianta BA.1 a Omicron şi noul vaccin modificat pentru tulpinile BA.4/BA.5.

Proiectul de recomandare al STIKO afirmă că o primă doză booster - sau a treia doză de vaccin - este în continuare recomandată persoanelor cu vârsta de 12 ani şi peste - "de obicei la şase luni după schema de bază de vaccinare sau după refacerea după boală".

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1056 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048192 (s)