joi, 25 aprilie, 2024

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania recomandă utilizarea ca doză booster a vaccinurilor adaptate împotriva variantei Omicron

Distribuie:

Publicat:

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat marţi utilizarea vaccinurilor adaptate împotriva variantei Omicron ca doză booster pentru persoanele eligibile, relatează dpa.

STIKO, un comitet de experţi independent care consiliază guvernul în timpul pandemiei de COVID, a afirmat că este de preferat să fie utilizat un vaccin adaptat împotriva Omicron ca doză booster dacă pacientul nu a primit deja o a treia sau a patra doză.

Aceasta nu este însă o recomandare finală şi statele germane vor trebui să-şi dea şi ele aprobarea, astfel încât modificări sunt încă posibile, potrivit Agerpres.

Proiectul de recomandare se referă atât la vaccinurile care vizează subvarianta BA.1 a Omicron şi noul vaccin modificat pentru tulpinile BA.4/BA.5.

Proiectul de recomandare al STIKO afirmă că o primă doză booster – sau a treia doză de vaccin – este în continuare recomandată persoanelor cu vârsta de 12 ani şi peste – "de obicei la şase luni după schema de bază de vaccinare sau după refacerea după boală".

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img