vineri, 29 martie, 2024

Comitetul European pentru Risc Sistemic avertizează asupra dificultăţilor cu care se confruntă sectorul imobiliar comercial

Distribuie:

Publicat:

Tensiunile de pe piaţă provocate de potenţiala prăbuşire a pieţei imobiliare comerciale ar putea reprezenta un risc sistemic pentru bănci, care ar putea duce la necesităţi de capital suplimentar, a avertizat miercuri Comitetul European pentru Risc Sistemic (ESRB), transmite Reuters.

Comitetul European pentru Risc Sistemic – organismul care supervizează stabilitatea financiară în Uniunea Europeană – este condus de preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

Autorităţile de supervizare au atras de mult timp atenţia că piaţa imobiliară din blocul comunitar este la un punct de cotitură, spaţiile de birouri fiind în special vulnerabile, în condiţiile în care pandemia a schimbat modul de lucru al angajaţilor, potrivit Agerpres.

Acum, Comitetul European pentru Risc Sistemic a emis o nouă recomandare autorităţilor naţionale şi ale UE pentru a monitoriza riscurile şi a verifica modul în care băncile evaluează garanţiile când pun deoparte sumele pentru provizioane.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img