marți, 23 aprilie, 2024

1 Decembrie la Husi-FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Ziua de 1 Decembrie a fost marcata la Husi printr-o ceremonie de depunere de coroane, urmata de o  mica defilare ale structurilor (MAI) Ministerului Apararii Nationale (MapN) si Ministerului Afacerilor Interne .

Totul a inceput la ora 09:30, cand edilul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, a fost primit cu onoruri militare, apoi imediat a fost intonat imnul de stat “Desteaptate-te,  Romane!”. A urmat  ceremonia religioasa si alocutiunile celor prezenti. Imediat dupa acest moment a urmat o ceremonie de depunere de coroane.

La festivitate au participat reprezentanti ai partidelor( PSD,PNL) politice, edilul Ioan Ciupilan, viceprimarul  Liliana Catargiu.fostul viceprimar Aurel Caciula si deputatul de Barlad-Ana Birchall.

Reamintim faptul  ca la 1 decembrie 1918 a fost convocata, la Alba Iulia, Adunarea Nationala a Romanilor, lucrarile finalizandu-se cu Hotararea de unire neconditionata a Transilvaniei cu Romania, votata in unanimitate (acest act a avut loc dupa ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei s Bucovinei au votat unirea).

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img