sâmbătă, 20 aprilie, 2024

10 alimente bune pentru sanatatea ta

Distribuie:

Publicat:

Sunt multe discutii cu privire la alimentele periculoase din jurul nostru. Din pacate, unele dintre ele sunt excluse in mod nedrept din dieta, desi sunt foarte bune pentru sanatate daca sunt consumate echilibrat. Iata 10 alimente bune pentru sanatate:

Paine integrala de grau

Painea integrala de grau contine vitaminele B6 si B9, care contribuie la intarirea sistemului nervos, la mentinerea unei stari emotionale echilibrate si la stimutarea sistemului imunitar. Contine o multime de minerale, inclusiv magneziu, care ajuta la mentinerea unui nivel ridicat de energie. Proteinele sunt responsabile pentru construirea muschilor si a oaselor, iar carbohidratii ajuta la concentrare. 

Afine

Afinele contin o gama larga de vitamine nutritive, care contribuie la sanatatea pielii si, de asemenea, joaca un rol important pentru vedere. 

Avocado

Avocadoul protejeaza inima. El ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale si reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Morcovii

Un morcov pe zi tine doctorul la distanta pentru ca intareste sistemul imunitar. Acesta contine caroten, o substanta care se transforma in vitamina A in interiorul organismului. Vitamina A imbunatateste rezistenta la infectii.

Bananele

Bananele sunt de multe ori excluse de pe lista alimentelor sanatoase, dar nimic nu poate regla nivelul de zahar din sange mai bine decat o fac ele. Bananele contin amidon rezistent care ofera sentimentul de satietate si reduce apetitul. Contin si pectina, care ajuta la scaderea toxinelor din corp.

Nuci si seminte

Acestea contin o cantitate mare de fibre, ceea ce ajuta la frumusetea si sanatatea pielii. Ele ajuta in cazul eruptiilor sau a ciupercilor. E necesar consumul moderat, altfel promoveaza cresterea in greutate.

Ardei gras

Ardeiul gras scade colesterolul si reduce inflamatia. Sunt o sursa excelenta de vitamina A, C si, de asemenea, vitamina E, care joaca un rol important in sanatatea parului si a aspectului tanar al pielii. 

Fasole

Echilibrul carbohidratilor complecsi si a proteinei asigura o sursa lenta si stabila de glucoza, in loc de cresterea brusca care poate sa apara dupa consumul de carbohidrati simpli. Asadar, fasolea este buna pentru persoanele cu diabet zaharat, dar chiar daca nu eveti aceasta problema, fasolea ajuta la regenerarea celulelor.

Smochine

Smochinele contin fructuoza, glucoza, celuloza, pectine, acizi organici, vitaminele A, C, B1, B12 si altele. Sunt bune pentru imbunatatirea sistemului digestiv, pentru mentinerea calciului in oase si reduce riscul de osteoporoza. 

Ouale

Ouale de gaina contin 12 vitamine de baza: A, D, E, H, K, grupa B(B1, B2, B3, B4, B9) si altele. Ele au la fel de multa vitamina D ca uleiul de peste. Sunt, de asemenea, bogate in aminoacizi.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img