marți, 16 aprilie, 2024

10 alimente pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata pentru ca pot cauza cancer

Distribuie:

Publicat:

In mod normal, nu suntem foarte atenti in fiecare zi la ceea ce mancam, dar, tinand cont de cele mai noi studii, nu ar fi deloc o ideea rea! Milioane de oameni sufera de o forma sau alta de cancer si in multe cazuri, hrana este de vina. Iata alimente care pot contine agenti cancerigeni:

Carne prelucrata
Consumul de carne prelucrata este legat de incidenta crescuta a cancerului de colon. Mezelurile, crenvurstii, carnatii, baconul si alte preparate din carne contin, potrivit unui studiu publicat in BMC Medicine, saruri si substante chimice novice.

Cercetarea a inclus persoane din 10 tari europene si a durat 13 de ani. Descoperirile au fost mai degraba tulburatoare: 1 din 17 persoane participante la studiu a murit. Mai mult, cei care au mancat 160 de grame sau mai mult din astfel de preparate au avut un risc de deces cu 44% mai mare decat cei care au consumat mai putin de 20 de grame.

Somon de crescatorie
Inca se crede ca pestele este unul dintre cele mai necesare si mai sanatoase alimente. Nu este cazul somonului de crescatorie. Astfel de pesti sunt hraniti cu concentrate nenaturale, constant contaminate cu substante cancerigene cunoscute, cum ar fi produse chimice, antibiotice, pesticide. Pentru a capata acea culoare frumoasa roz-somon, hrana lor contine un colorant numit cataxantin.

Studiile arata ca somonul de crescatorie are un continut ridicat in PCB si alti contaminanti. Pe baza unui studiu extins despre cancer, Organizatia Mondiala a Sanatatii (World Health Organization) si Departamentul de Sanatate si Servicii Umane SUA (US Department of Health and Human Services) considera PCB un agent cancerigen pentru om si un cunoscut cancerigen pentru animale. Un studiu realizat de EWG (Environmental Working Group) a aratat ca somonul de crescatorie are un continut de PCB de 16 ori mai ridicat decat somonul salbatic.

Doua studii din Marea Britanie au aratat ca somonul de crescatorie acumuleaza dioxine toxice si compusi bifenili policlorurati cancerigeni sau PCB intr-o portie mult mai mare decat somonul salbatic.
Mai mult decat atat, ei traiesc in conditii foarte aglomerate, ceea ce determina acesti pesti sa se fie atacati de paduchii de mare.

Produse din faina alba
Probabil stii ca faina alba nu aduce niciun beneficiu sanatatii tale. Nu doar ca este lipsita de minerale si vitamine – pentru ca este eliminata coaja boabelor de cereale, dar mai este si albita cu ajutorul vaporilor de clor.
Faina alba rafinata contine o substanta toxica numita alloxan. Studiile arata ca aceasta substanta distruge anumite celule din pancreas, creste nivelul de glucoza si insulina, favorizand astfel diabetul.

Organismele modificate genetic
Concluziile unui studiu realizat de dr. Pusztai de la Institutul Rowett din Scotia au scos la iveala rezultate socante: la zece zile dupa ce sobolanii au fost hraniti cu alimente modificate genetic – in special cartofi, acestia au dezvoltat celule precanceroase in ficat si creier.

Un alt studiu a aratat ca genele din OMG pot fi transferate in ADN-ul consumatorilor. Peste 90% din culturile de porumb si soia sunt modificate genetic.

Popcornul la microunde
Poate ti se par o gustare buna, dar nu este deloc asa. Popcornul de microunde contine PFOA (acid perfluorooctanoic), care este o substanta cancerigena ce se gaseste si in vasele de teflon.

Un studiu efectuat la Universitatea din California, arata ca acest compus duce la sterilitate. Alte studii au aratat ca favorizeaza dezvoltarea tumorilor canceroase la rinichi, vezica urinara, ficat, pancreas si testicule.
Mai mult, popcornul de microunde contine si alte substante chimice extrem de periculoase, cum ar fi galat de propil, o substanta care provoaca probleme de stomac si eruptii cutanate.

Chipsuri
Cui nu-i plac chipsurile! Cu toate acestea, pot fi extrem de daunatoare pentru sanatatea noastra. Nu doar ca sunt bogate in grasimi si calorii, care contribuie la cresterea in greutate, colesterol ridicat, hipertensiune arteriala si alte probleme de sanatate, dar ele contin arome artificiale si numerosi conservanti care sunt nocivi.

Mai mult, chipsurile contin acrilamida, o substanta neurotoxica, care altereaza ADN-ul si care a fost catalogata cancerigena de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Zaharurile rafinate
Nu exista nici o indoiala ca zaharurile rafinat cresc nivelul de insulina si sunt cea mai buna sursa de hrana pentru celulele maligne, stimuland cresterea acestora.

Cea mai mare amenintare este zaharul alb, siropul bogat in fructoza de porumb (HFCS), dar chiar si zaharul brun care este de fapt zahar alb colorat cu melasa.

Evitati sau macar limitati cat mai mult alimentele care contin zaharuri rafinate – prajituri, placinte, bauturi racoritoare, sucuri, sosuri, cereale indulcite. Incercati alternative precum miere, stevia sau siropul de artar.

Bauturi racoritoare
Cel mai recent studiu publicat in American Journal of Nutrition a relevat faptul ca persoanele care au consumat mai mult de o bautura carbogazoasa in fiecare zi au avut un risc mai mare de accident vascular cerebral decat cei care nu beau bauturi racoritoare.

Aceste bauturi sunt abundente in zaharuri si calorii, ceaa ce duce la cresterea glicemiei. Mai mult decat atat, aceste bauturi sunt o cauza pentru boala de reflux gastro-esofagian.

Cei care le consuma se expun riscului de a dezvolta cancer, ca urmare a unui ingredient numit 4-metilimidazol, cunoscut sub numele de 4-MIE. Este un colorant folosit de producatorii de bauturi racoritoare pentru a oferi bauturilor acea nuanta distinctiva intunecata. Aceasta poate fi gasita in mai multe bauturi racoritoare populare, inclusiv Pepsi, Coca-Cola si Diet Cola.

Indulcitorii artificiali
Cei care vor sa slabeasca cauta adesea produse care folosesc indulcitori artificiali, insa, studiile au aratat ca acesti indulcitori duc la cresterea in greutate. Aspartamul este de departe cel mai nociv, fiind legat nu doar de cancer, ci de diabet, afectiuni ale creierului.

Conserve de rosii
Cele mai multe dintre acestea sunt vandute in recipiente captusite cu un produs numit bisfenol-A (BPA), care a fost demonstrat ca modifica genetic celulele creierului sobolanilor. Multe produse din material plastic, hartie termica, dar si alte obiecte contin BPA, o substanta care provoca si boli de inima, infertilitate si deteriorarea intestinelor.
Aciditatea rosiilor face BPA si mai periculos pentru ca acesta se elibereaza mai usor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img