vineri, 29 martie, 2024

10 intrebuintari ale castravetilor care te vor uimi

Distribuie:

Publicat:

Castravetii se pot transforma oricand intr-o gustare delicioasa. Dar stiai ca micutele legume pot preveni mahmureala sau pot curate chiuveta bucatariei. Iata o lista de trucuri care au ca ingredient principal castravetii. Tu stiai de ele?

1. Esti obosit? Pune jos sucul energizant si manca un castravete. Bogat in vitamina B si carbohidrati, castravetele iti ridica instant nivelul energiei, efectul putand dura pana la o ora.

2. Ti s-a aburit oglinda de la baie dupa dus? Freaca o felie de castravete pe oglinda si vei elimina aburul, lasand in urma un miros fin, ca la spa.

3. Melcii si ramele iti distrug gradina? Pune cateva felii de castravete intr-o cutie de aluminiu si las-o in gradina. Daunatorii vor disparea ca prin farmec, intrucat substantele din castravete vor interfera cu aluminiul si vor genera un miros nesesizat de om, insa vor tine departe parazitii.

4. Vrei ca pielea sa-ti arate tonifiata in termen scurt? Freaca-te pe piele cu felii de castravete timp de cateva minute. Fitochimicalele din castravete vor duce la sporirea productiei de colagen, iar pielea va capata un aspect mai ferm. Celulita si ridurile vor disparea.

5. Vii de la o petrecere si vrei sa eviti mahmureala? Mananca inainte de culcare niste felii de castravete. Electrolitii, zaharul si vitaminele B pastreaza echilibrul in orgnanism si previn aparitia mahmurelii sau a durerilor de cap.

6. Vrei sa iti lustruiesti pantofii si n-ai cu ce? Freaca niste felii de castravete pe pantofi, iar lustrul va aparea ca prin minune. In plus, apa va sta departe de incaltarile tale.

 7. Esti stresat? Taie un castravete si pune-l intr-un bol cu apa fierbinte. Substantele si nutrientii din castraveti vor reactiona cu apa fiarta si vor elibera aburi cu o aroma relaxanta care te vor detensiona.

8. Ti-ai terminat pranzul si ti-ai dat seama ca nu mai ai guma de mestecat? Reimprospateaza-ti respiratia cu o felie de castravete. Preseaza felia de cerul gurii cu limba, timp de 30 de secunde.

9. Cauti o solutie ecologica pentru chiuveta din bucatarie? Atunci castravetii sunt ceea ce-ti trebuie. Ia o felie de castravete si freaca suprafetele pe care vrei sa le cureti. Vei indeparta astfel stratul de piatra, rugina si vei readuce stralucirea in bucatarie.

10. Ai scris cu stiloul si ai facut o greseala? Taie coaja de la un castravete si sterge usor scrisul. Solutia este eficace si cu scrisul pe pereti al copiilor cu creioane cerate sau marker.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img