vineri, 29 martie, 2024

10 motive pentru a consuma mai mult otet de mere

Distribuie:

Publicat:

Otetul de mere, un ingredient atat de comun, gasit aproape in fiecare bucatarie este folosit nu doar in prepararea anumitor tipuri de mancare, ci si pentru procedee de infrumusetare sau de curatenie.

Cele mai importante 10 utilizari ale otetului de mere sunt:

1. Detoxifiere
Otetul de mere stimuleaza eliminarea toxinelor din ficat si imbunatateste circulatia sanguina. In plus, dizolva mucusul din organism si curata ganglionii limfatici.

2. Scade tensiunea arteriala si nivelul colesterolului
Consumul regulat de otet de mere poate reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului rau, sustin medicii. Persoanele care se confrunta cu una din aceste probleme ar trebui sa consume 1-2 lingurite de otet diluat in 200 ml de apa in fiecare dimineata. Bautura poate fi indulcita cu miere dupa gust.

3. Vindeca indigestia
Potrivit studiilor, otetul de mere stimuleaza secretia de acid gastric si trateaza indigestia. „Tratamentul” presupune consumarea unei linguri de otet dizolvata intr-un pahar cu apa, dar poate fi administrat doar in cazul in care nu aveti ulcer.

4. Amelioreaza simptomele artitrei si gutei
Cercetarile au demonstrat ca acidul malic din otetul de mere poate dizolva cristalele de acid uric din incheieturi, ajutand ca apoi sa fie eliminate din corp. Consumul regulat de otet de mere reduce inflamatiile din corp.

5. Vindeca infectiile sinusurilor, durerile in gat, gripele si racelile
Otetul de mere intareste sistemul imunitar si poate fi utilizat ca remediu natural impotriva tuturor simptomelor de gripa si raceala.

6. Echilibreaza intregul organism
Otetul de mere are capacitatea de a mentine un nivel al pH-ului echilibrat in oganism, intre 7,35-7,45. Acest lucru este foarte important pentru ca cercetarile au aratat ca un nivel scazut al pH-ului duce la infectii frecvente si nivel scazut al energiei.

7. Distruge candida si fungii
Otetul contine enzime naturale care combat infectia cu Candida, responsabila pentru starile de oboseala, pofta de zahar si tulburari emotionale.

8. Elimina acneea, dermatita, negii si alte probleme ale pielii
Otetul de mere este de un real ajutor in tratarea problemelor pielii. Pentru a elimina negii, se recomanda sa imbibati un tampon de vata in otet, sa aplicati pe neg si apoi sa bandajati, lasand sa actioneze peste noapte.

Pentru a scapa de cosuri, expertii in ingrijirea pielii recomanda sa combinam o parte otet de mere la trei parti de apa si sa aplicam solutia rezultata pe fiecare cos in parte.

9. Vindeca alergiile
Otetul de mere poate fi de un real ajutor in tratarea alergiilor, datorita capacitatii de a elimina mucusul din corp, asociat cu un sistem imunitar slabit.

10. Este eficient in procesul de slabire
Consumand otet de mere, puteti slabi mai usor. Un studiu publicat in 2009 a aratat ca persoanele care au consumat otet de mere timp de 12 saptamani au slabit mai usor si au observat o scadere a tesutului adipos de pe abdomen.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img