joi, 28 martie, 2024

10 obiceiuri zilnice care afecteaza grav rinichii

Distribuie:

Publicat:

Rinichii sunt foarte importanti pentru sanatatea noastra. Ei filtreaza sangele, produc hormoni, absorb mineralele, produc urina prin care eliminam toxinele din organism si neutralizeaza acizii.

Deteriorarea rinichilor poate trece neobservata ani de zile pentru ca rinichii isi pot face treaba si cu o reducere de 20% a capacitatii lor. Bolile de rinichi sunt adesea numite “boli tacute”, de aceea este atat de important sa ai grija de aceste organe inainte de a fi prea tarziu.

Iata o lista cu 10 obiceiuri comune care afecteza grav rinichii:

1. Nu bei suficienta apa
Functia cea mai importanta a rinichilor este filtrarea sangelui si eliminarea toxinelor si a deseurilor. Cand nu bei apa suficient in timpul zilei, toxinele si deseurile incep sa se acumuleze si pot provocaleziuni grave in corpul tau.

2. Consumi prea multa sare
Corpul tau are nevoie de sodiu pentru a functiona corect. Cei mai multi oameni consuma totusi prea multa sare, care poate creste tensiunea arteriala si pun astfel un mare stres asupra rinichilor. Ca regula generala: nu depasi 5 grame de sare pe zi.

3. Amani frecvent mersul la toaleta
Multi dintre noi ignoram nevoia de a merge la toaleta pentru ca suntem prea ocupati sau, daca suntem afara, vrem sa evitam baile publice. Pastrarea urinei in mod regulat poate duce la insuficienta renala, pietre la rinichi, si incontinenta. Deci, asculta-ti corpul, atunci cand natura o cere, raspunde la apel.

4. Consumi multe bauturi dulci
Studiile stiintifice arata ca persoanele care consuma 2 sau mai multe bauturi dulci pe zi sunt mai susceptibile de a elimina proteine ​​prin urina, iar acest lucru este un semn precoce ca rinichii nu isi fac treaba asa cum ar trebui.

5. Nu te alimentezi corect si ai deficiente de minerale si vitamine
O dieta bazata pe alimente naturale, plina de legume si fructe proaspete este importanta pentru starea generala de sanatate si functionarea corecta a rinichilor. Multe deficiente pot creste riscul de pietre la rinichi sau insuficienta renala. Vitamina B6 si magneziu, de exemplu, sunt foarte importante pentru a reduce riscul de pietre la rinichi.
Se estimeaza ca 70-80% dintre oameni nu au suficient magneziu, mineral care previne pietrele la rinichi.

6. Faci exces de proteine
Consumul excesiv de proteine – carne rosie, mai ales – pune presiune pe metabolismul rinichilor. Asta inseamna ca acestia trebuie sa lucreze mai mult, iar in timp asta duce la leziuni renale.

7. Nu dormi suficient
Stim cu totii cat de important este sa avem un somn de noapte odihnitor. Privarea de somn cronica este legata de multe boli, intre care si afectiunile renale. In timpul somnului se refac tesuturile deteriorate, asa ca da corpului tau timp pentru a se vindeca mai repare.

8. Bei multa cafea
La fel ca si sarea, cafeina poate ridica tensiunea arteriala si pune un accent suplimentar pe rinichii. De-a lungul timpului, un consum excesiv de cafea poate provoca daune rinichilor.

9. Faci abuz de medicamente analgezice
Mult prea multi oameni se grabesc sa ia calmante la cel mai mic semn de durere, desi exista multe remedii naturale care au efect in conditii de siguranta.Utilizarea excesiva sau abuzul analgezic poate duce la deteriorarea grava a ficatului si arinichilor.

10. Consumi alcool regulat
Desi nu este nimic in neregula sa te bucuri din cand in cand de un pahar de vin sau o bere, multi dintre noi nu ne oprim doar dupa unul. Alcoolul este de fapt o toxina care streseaza enorm ficatul si rinichii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img