sâmbătă, 27 aprilie, 2024

10 sfaturi simple care te feresc de durerea tratamentelor pentru carii de la stomatolog

Distribuie:

Publicat:

Medicul stomatolog Adrian Mina ne dezvăluie 10 lucruri pe care ar trebui să le facem zi de zi pentru a nu genera apariția cariilor.

Mersul la dentist le provoacă multor oameni spaimă, mai ales dacă este vorba despre proceduri mai complexe precum tratamentul de canal. Pentru a nu se ajunge la necesitatea unei astfel de proceduri, există obiceiuri simple pe care ar trebui să le implementăm în viața noastră de zi cu zi. Iată 10 recomandări de la medicul stomatolog Adrian Mina.

Periați de două ori pe zi!

Sună simplu, dar mult prea mulți adulți și copii sar peste acest pas. De cele mai multe ori, seara. Periajul dinților atât dimineața, cât și înainte de culcare ar trebui să ne intre însă în reflex. Este esențial pentru o bună sănătate orală.

Folosiți o dată pe zi ața dentară!

A sări peste folosirea aței dentare este ca și cum ai spăla doar 70% din corp atunci când faci duș. Acest lucru nu contribuie doar la respirația urât mirositoare, ci oferă, de asemenea, bacteriilor care dăunează rădăcinilor un loc unde să se ascundă și să prospere.

Evitați alimentele tari, cum ar fi bomboanele și acadelele!

Ambele pot cauza fisuri care permit bacteriilor să pătrundă în profunzimea dintelui, uneori până la rădăcină”, explică medical stomatolog Adrian Mina.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img