vineri, 19 aprilie, 2024

11 fugari din Tinisia au fost condamnat la inchisoare pe viata, pentru implicarea lor intr-un atac terorist

Distribuie:

Publicat:

Un tribunal din Tunisia a condamnat luni 11 fugari la închisoare pe viaţă pentru implicarea lor într-un atac terorist în 2016 asupra unor posturi de securitate în apropierea frontierei libiene, informează DPA, potrivit agerpres.ro.

 

Cei 11 inculpaţi au fost condamnaţi în lipsă, a declarat purtătorul de cuvânt al instanţei, Sufian al-Sulaiti. Ei încă sunt căutaţi.

El a adăugat că alţi nouă inculpaţi, care au fost arestaţi, au fost condamnaţi la pedepse variind de la trei ani până la închisoarea pe viaţă. Potrivit agenţiei de presă TAP, inculpaţii au făcut contrabandă cu arme sau au furnizat finanţare militanţilor islamişti.

Sentinţele pot fi atacate, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

În martie 2016, militanţi aparţinând Statului Islamic au efectuat un atac surpriză în oraşul Ben Guerdan, vizând sediile securităţii şi armatei. Doisprezece membri ai forţelor de securitate, şapte civili şi 50 de militanţi au fost ucişi în atac.

În ultimii ani, Tunisia a fost lovită de o serie de atacuri, care i-au vizat forţele de securitate şi industria turismului.

În martie 2015, 21 de turişti şi un poliţist tunisian au fost ucişi când bărbaţi înarmaţi au atacat Muzeul Naţional Bardo din capitala Tunis. Trei luni mai târziu, 38 de turişti, majoritatea britanici, au fost ucişi într-un atac asupra unui hotel în oraşul de coastă Sousse.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat ambele atacuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img