sâmbătă, 20 aprilie, 2024

12 alimente pe care trebuie obligatoriu sa le ai in frigider

Distribuie:

Publicat:

Folosindu-se de scuza lipsei de timp, multi oameni ajung sa aiba un stil alimentar dezechilibrat. Cu totii ne confruntam cu aceasta problema, insa nu ar trebui sa ne impiedice sa consumam alimente sanatoase, scrie today.com. Cea mai simpla cale de a face acest lucru este de a mentine frigiderul aprovizionat cu alimente benefice organismului, iar cel mai bun exemplu este cel oferit de un nutritionist. „Am facut o lista cu lucrurile pe care le pastrez intotdeauna la indemana, pentru a putea pregati rapid ceva de mancare“, a spus nutritionistul britanic Keri Glassman.

Avocado

Nu degeaba sunt fructele de avocado atat de celebre. Acestea sunt incarcate cu grasime sanatoasa care ajuta la arderea grasimii de pe burta. „Sunt intotdeauna in bucataria mea. Fac un piure de avocado rapid, la care adaug sare de mare, ardei rosu si putin suc de lamaie, sau pur si simplu adaug doua-trei felii in smoothie-ul meu“, a spus nutritionistul.

Nuci si seminte

Printre alegerile nutritionistului sunt nucile, migdalele, chia si semintele de canepa. Acestea sunt mari surse de proteine ​​vegetale, grasimi sanatoase si fibre, care pot fi pastrate la indemana pentru momentele in care ai nevoie de o gustare intre mese. „Eu fac un ameste, toc semintele si le adaug in salate, cereale integrale sau peste cartofii dulci“, a spus Glassman.

Cartofi dulci copti

Cartofii dulci sunt plini de beta-caroten, un precursor al vitaminei A, care actioneaza ca un antioxidant puternic. Nutritionistul povesteste ca ori de cate ori ii prepara la cina, coace unul in plus pe care il foloseste la salata a doua zi, in loc de paine prajita pentru micul dejun sau pregateste un piure cu scortisoara si putin ulei de nuca de cocos.

Chefir si iaurt grecesc

Acestea sunt mari surse de calciu, proteine ​​si probiotice. Nutritionistul le foloseste pe amandoua pentru piureuri si inmuierea ovazului peste noapte. Iaurtul grecesc este, de asemenea, o importanta baza pe care o poti adauga peste legume sau fructe, inclusiv peste nucile pisate. „De asemenea, imi place sa pastrez mereu in frigider lapte de migdale. Aceasta alternativa de lapte este imbogatita cu calciu, vitamina D si E. Puteti sa-l adaugati la cafea, fulgi de ovaz si piureuri. In cazul in care aceasta alternativa non-lactata nu este pe placul tau, il poti incerca pe cel de orez, canepa sau lapte de cocos.

Humus

Humusul este o mare sursa de proteine, fibre si antioxidanti. Il poti combina cu legume sau chiar poti face o rulada cu o felie de piept de curcan fiert, pe care le infasori intr-o frunza de salata, pentru o gustare rapida.

Alge

Algele marine sunt o alternativa sanatoasa la chips-uri si covrigi daca simti nevoia sa mananci ceva sarat. In afara ca sunt foarte satioase, ofera 15% din nevoia zilnica de vitamina C, are proprietati anti-inflamatorii, luptand impotriva artritei, astmului si obezitatii.

Oua fierte

Ouale fierte sunt o gustare rapida si sanatoasa. Nutritionista povesteste ca ii place sa taie un ou in doua, sa adauge sare de mare si piper negru sau un strop de oregano. Sunt o sursa rapida de proteine ​​si grasimi sanatoase.
Fructe

Fructele sunt incarcate cu antioxidanti si pline de apa si fibre. Printre gustarile recomanadate de Glassman se numara feliile de mere si banana, peste care se adauga unt de migdale sau de arahide. Acesta poate fi un bun truc pentru a trece peste pofta de dulce.

Frunzele verzi

„Sertarele frigiderului meu sunt pline cu frunze verzi, cum ar fi cele de spanac, salata sau broccoli“, spune nutritionistul. Verdeturile sunt o sursa buna de vitamina C, vitamina K si fier. Intotdeauna incurajez consumul de alimente verzi de doua ori pe zi“, spune tot ea.  Rosii si ardei Printre alimentele care nu lipsesc din frigiderul nutritionistului se numara rosiile si ardeiul. Culoarea rosie provine dintr-un antioxidant puternic, cunoscut sub numele de licopen. Studiile arata ca rosiile gatite pot creste absorbtia de licopen, Glassman recomandand sosul de rosii cu broccoli, care poate fi servit la cina. De asemenea, aceasta obisnuieste sa adauge felii de ardei salatelor, orezului si omletelor.

Legume congelate

Legumele congelate sunt la fel de hranitoare (uneori chiar mai mult), ca si cele proaspete, astfel incat nu ar trebui sa existe nicio teama cu privire la pierderea de nutrienti.

Surse de proteine ​​rapide

„Imi place sa ma asigur ca am intotdeauna in casa proteine ​​slabe cum ar fi carnea de pui la gratar sau fierta, pentru o gustare rapida. Nu stii niciodata cand vei fi nevoit sa pregatesti ceva pentru copii in doar trei secunde. Resursele mele mai includ somon salbatic si leguminoase, cum ar fi conservele de naut si fasole. Somonul salbatic este o mare sursa de omega 3 si poti face o salata de somon rapid cu iaurt simplu, mustar sau ulei de masline, capere si piper. Nautul si fasolea neagra sunt o mare sursa de fibre si proteine ​​vegetale“, a spus nutritionistul, potrivit adevarul.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img