joi, 25 aprilie, 2024

138 baxuri de încălțăminte contrafăcută, confiscate la frontieră

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova care transporta din Turcia în R. Moldova 138 de baxuri de încălțăminte contrafăcută.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, cetățeanul din R. Moldova C.G., în vârstă de 37 de ani, conducând un ansamblu rutier format din camion și semiremorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova, care efectua un transport de grupaj de mărfuri din Turcia, în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit că un lot de mărfuri, care număra 138 baxuri de produse de încălțăminte, fiecare bax conținând 8 cutii cu perechi de încălțăminte sport, care poartă însemnele grafice ale unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Conform prevederilor legale, lucrătorii vamali au luat  măsura reținerii lotului de mărfuri care prezenta semne de contrafacere, în vederea confiscării și expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor.

 Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img