joi, 28 martie, 2024

17 tratamente naturiste impotriva negilor inghinali

Distribuie:

Publicat:

Negii sau verucile, în termeni medicali, sunt excrescenţe noncanceroase ale pielii produse de papilloma virusul uman, în cele peste 100 de tipuri ale sale, acesta penetrând stratul superior al pielii prin zonele cu leziuni şi devenind vizibil abia după nouă luni.

Cauze

Odată apăruţi, negii se răspândesc foarte rapid prin împrumutarea prosoapelor, aparatelor de ras sau altor obiecte personale sau de la duşuri comune, bazine de înot, piscine. Gălbenelele, rostopasca şi usturoiul sunt doar câteva plante care pot vindeca negii.

Negii provoacă rareori durere, dar sunt foarte contagioși — contactul direct este suficient pentru a transmite virusul. Deși cel mai răspândit tratament este cauterizarea, există și tratamente naturiste pentru negi foarte eficiente și accesibile.

Complicatii

Negi genitali in timpul sarcinii – În cazul femeilor însărcinate, negii genitali sunt un mare pericol şi studiile arată că până la ora actuală nu s-a descoperit un tratament 100% eficient pentru tratarea acestora. În farmacii exista însă unguente pe bază de plante, care conţin sinecatechine, extract din ceai verde, foarte eficiente în cazul negilor genitali, însă tratamentul este de lungă durată, de aproximativ 16 săptămâni. În unele situaţii, negii dispar de la sine, în aproximativ doi ani de la apariţie, odată cu fortifierea sistemului imunitar, anticorpii luptând cu papilloma virusul până la distrugerea lui.

Negi inghinali – tratament naturist

Gălbenelele: se lasă la macerat, timp de o zi, în jur de zece frunze de gălbenele în trei linguri de oţet de mere, iar cu acest suc se tamponează negii de câteva ori pe zi, până la uscarea lor. Pentru un plus de comoditate, cumpăraţi tinctură de gălbenele gata preparată din magazinele naturiste.

Rostopasca: se pot unge negii direct cu suc de rostopască obţinut prin ruperea plantei, un lichid de culoare portocalie, care se lasă să se usuce pe piele, procedeul fiind repetat până la uscarea negilor. Din nou, dacă nu aveţi planta la îndemână, cumpăraţi tinctura de rostopască din comerţ.

Intern, se recomandă o cură de o lună şi jumătate cu infuzie de melisă (două linguri de iarbă de melisă la două pahare cu apă clocotită). Din această infuzie se consumă o jumătate de pahar, de trei ori pe zi, înainte de masă.

Propolisul sub formă de tinctură este foarte eficient şi se aplică direct pe negi, dimineaţa şi seara, până la dispariţia lor completă. Propolisul se poate comanda de aici.

Vitaminele A şi C au un efect benefic asupra negilor. Zonele afectate pot fi unse cu pasta obţinută prin înmuierea unei tablete de vitamina C în câteva picături de apă sau în vitamina A uleioasă care se găseşte în farmacii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img