vineri, 29 martie, 2024

18 dosare PENALE o privesc pe Kovesi la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie

Distribuie:

Publicat:

La data de 11 februarie 2019 procurorul sef secție Gheorghe Stan de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție anunța în mod oficial în urma unei cereri în baza legii 544 pentru Coaliția Românilorcă pe rol „sunt înregistrate un numar de 18 dosare" penale privindu-o pe Laura Codruța Kovesi.

Răspunsul din partea Secției vine ca urmare a unei solicitări în baza Legii 544/2001 privind accesul liber la informații de interes public, formulate de Romanian Community Coalition pe data de 6 februarie 2019. În respectiva cerere din 6 februarie 2019, Romanian Community Coalition a solicitat Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie sa ii comunice: "1. Cate dosare exista in lucru pe rolul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie privind fapte presupus a fi savarsite de numita Laura Codruta Kovesi in calitate de procuror. 2. Care este incadrarea juridica a acelor fapte si cate dosare sunt in lucru pentru fiecare presupusa infractiune in parte."

In raspunsul primit din partea Sectiei, semnat de procurorul sef Gheorghe Stan, s-au enumerat cele 18 dosare aflate in curs de instrumentare privind fapte potential comise de procurorul Laura Codruta Kovesi, pentru o parte dintre ele comunicandu-se si o scurta descriere a faptelor investigate, precum si, in cazul altora, incadrarea juridica a faptelor investigate.

"Alte date suplimentare nu va pot fi furnizate", a comunicat la finalul raspunsului oficial catre Romanian Community Coalition procurorul sef al Sectiei Gheorghe Stan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img