sâmbătă, 20 aprilie, 2024

2.000 de vasluieni au sarbatorit Ziua Nationala in Piata Civica

Distribuie:

Publicat:

Aproximativ 2.000 de vasluieni au participat, duminica, 1 Decembrie, la manifestarile organizate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Civica din municipiul Vaslui.

Evenimentul a inceput cu intonarea Imnului National de catre Corala ”Fantasia” a Palatului Copiilor Vaslui, dar si cu o slujba religioasa oficiata de protopopul Adrian Chirvasa, in memoria ostasilor romani.

"Romania aceasta intreaga a primit o haina foarte frumoasa de la cei care s-au jertfit si au dat cat au putut ei de mult, pentru ca tara sa fie asa astazi. Este o haina crestină, o haina morala, care i-a adus Romaniei foarte multa cinste si putere, atat cat a fost necesar ca sa treaca prin istorie, prin lupta pentru pastrarea adevarului si frumosului. Noua astazi ne revine sarcina sa avem istoria ca radacina a adevarului, dar sa nu traim doar cu ceea ce am primit ci sa ne straduim sa infrumusetam de la o zi la alta aceasta haina, s-o facem cat mai sanatoasa posibil", a spus protopopul Adrian Chirvasa.  

Imediat dupa acestea, manifestatia a continuat cu alocutiunile primarului municipiului Vaslui, Vasile Paval, subprefectului judetului Vaslui, Mircea Gologan si presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, dar si cu depuneri de coroane.  

Ziua Nationala a Romaniei a fost incheiata  cu un spectacol artistic sustinut de actori ai Teatrului ”V. I. Popa” din Barlad, de solisti vasluieni acompaniati de Orchestra ”Rapsodia Vasluiului”, de Ansamblul folcloric ”Hora Vasluiului”, Grupul folcloric ”Negru Voda” din Capriana (Republica Moldova),  dar si de solistii vocali Raluca Radu, surorile Osoianu si Ion Paladi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img