vineri, 19 aprilie, 2024

2 din 10 romani nu stiu ca sunt hipertensivi

Distribuie:

Publicat:

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, comunitatea medicală din România atrage atenția asupra importanței menținerii tensiunii arteriale sub control. La inițiativa Societății Române de Cardiologie a avut loc o dezbatere online la care au participat reputați medici specialiști.

Hipertensiunea arterială continuă să se numere printre afecțiunile cardiovasculare care afectează cel mai mult sănătatea românilor, numărând 62% dintre decesele cauzate de bolile cardiovasculare, aceasta determinând la rândul lor 60% din totalul deceselor din România.

Potrivit unei cercetări de opinie din 2021, românii înțeleg tot mai mult severitatea afecțiunii (8,4 pe o scară de la 1 la 10) și importanța măsurării tensiunii arteriale (o treime din respondenți spun că și-au măsurat-o în săptămâna anterioară).

Dar un procent important (41% sub 35 de ani și 29% peste 56 de ani) crede că odată tensiunea revenită la normal pacientul poate renunța la tratament. Mai puțin de 80% dintre toți respondenții cred că TA trebuie ținută constant sub control cu ajutorul tratamentului medicamentos. Îngrijorător este faptul că mai puțini pacienți români cu HTA decât acum doi ani (74%), dar mai mulți decât anul trecut (58%), și anume 63% urmează corect tratamentul prescris de medic.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img