marți, 16 aprilie, 2024

2 medalii de aur si 1 de argint pentru CS Unirea Alba Iulia la Campionatele Naţionale de Orientare

Distribuie:

Publicat:

CS Unirea Alba Iulia – 2 medalii de aur, 1 argint şi 1 bronz la Campionatele Naţionale de Orientare: Tamas Bogya şi Ionuţ Zincă, campioni naţionali

În perioada 10-12 septembrie, la Reci şi Târgu Secuiesc, au avut loc Finalele Campionatelor Naţionale de Orientare, fiind decernate titlurile de campioni şi medaliile pentru cei clasaţi pe podium în 4 probe – medie distanţă, ştafetă, lungă distanţă şi sprint.

Sportivii legitimaţi la CS Unirea Alba Iulia au dovedit pe parcursul acestor zile că se numără printre cei mai valoroşi orientarişti ai României obţinând 4 clasări pe podium, de două ori aflându-se pe cea mai înaltă treaptă.

Prima medalie de aur a fost cucerită de Tamas Bogya în proba de medie distanţă care a terminat cursa la egalitate perfectă cu sportivul CSU Craiova, Daniel Barkasz, în 38 de minute şi 41 de secunde, astfel au fost decernate două titluri de campion naţional. A doua medalie de aur a fost adusă de către Ionuţ Zincă în proba de Sprint, desfăşurată în Târgu Secuiesc, sportivul unirist terminând victorios cu timpul de 13 minute şi 55 de secunde.

Cea mai aşteptată probă, proba de ştafetă, a adus încă o medalie, cea de argint, în panoplia CS Unirea Alba Iulia, după o luptă strânsă cu ştafetele din Craiova, Cluj Napoca şi Roman. ştafeta uniristă i-a avut în componenţă, în ordinea schimburilor, pe Radu Milea, Paul Brabiescu şi Tamas Bogya, care au trecut linia de finish după 2 ore, 18 minute şi 22 de secunde.

În proba de Lungă distanţă Tamas Bogya a mai reuşit să cucerească o medalie de bronz, cu timpul de o oră, 36 minute şi 53 de secunde.

Pe lângă aceste rezultate remarcabile la nivel de seniori, CS Unirea Alba Iulia a mai obţinut 4 medalii la categoriile Masters prin Paul Brabiescu – aur în proba de lungă distanţă, Marius Anghel (responsabilul secţiei) – aur în proba de medie distanţă şi Cosmin Anghel – argint la medie distanţă şi bronz la lungă distanţă.

Trebuie, de asemenea, subliniate performanţele obţinute de către Ionuţ Zincă la Campionatele Europei de Sud Est care s-au desfăşurat recent în Croaţia, unde Ionuţ a cucerit două medalii de aur în probele de Lungă distanţă şi cu ştafeta României.

'CS Unirea Alba Iulia demonstrează, încă o dată, că are cei mai buni sportivi din ţară şi la orientare. Aceştia au scris încă o filă de istorie pentru clubul nostru. Reuşim să ocupăm primele locuri la majoritatea competiţiilor la care participăm datorită muncii, perseverenţei şi seriozităţii. în sport, la fel ca în cazul tuturor domeniilor de activitate, nimic nu este întâmplător, ci rezultatul la ceea ce facem în fiecare zi. îi felicit pe toţi', a spus Corneliu Mureşan, director CS Unirea Alba Iulia.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărţii şi busolei, şi trebuie să se orienteze şi să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câştigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img