sâmbătă, 20 aprilie, 2024

2 sfaturi mai puțin cunoscute pentru păstrarea unui avocado

Distribuie:

Publicat:

Cum pastram si coacem avocado? Avocado este preferatul aperitivelor, al salatelor și al altor preparate principale! Foarte la modă, este însă însoțit de unele dezavantaje enervante. Trebuie să știi cum să il alegi cu atenție, pentru a nu ajunge la un avocado stricat. Și dacă îți este dor, atunci trebuie să cunoști trucurile bune pentru a-l face matur! În plus, dacă aveți ochi mai mari decât stomacul, cumpărând prea multe sau nu folosiți totul pentru rețeta dvs., trebuie să găsiți o modalitate de a-l păstra pana mai târziu, fără a se înnegri.

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a coace un avocado

Crezi că singurul mod de a-l coace este să îl pui într-o pungă de plastic cu banane și mere? Desigur, această metodă foarte eficientă permite să profite de vaporii de gaz de etilenă din aceste fructe pentru maturarea avocadoului, dar durează puțin. Cât despre metoda de a-l înfășura în ziar, nu este mai rapida. Totuși, așteptarea nu este punctul forte al tuturor, mai ales atunci când ai nevoie de el imediat, imediat!

Pentru a face să se coacă aproape instantaneu, există totuși tehnica… a cuptorului! Într-adevăr, căldura îi va accelera maturizarea prin stimularea producției de etilenă. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să-l învelim în aluminiu. Apoi, tot ce trebuie să faci este să îl pui la cuptor la 90 ° C și să aștepți aproximativ zece minute. Acest timp poate varia puțin în funcție de tipurile de cuptor, așa că verificați cu atenție. Scopul nu este să-l gătești, ci doar să il coci! După aceea, îl putem lăsa să se răcească și să-l folosim în liniște. Cu aceste sfaturi, avocado-ul tău va fi copt și destul de delicios!

Cum pastram si coacem avocado? Printre sfaturile pentru păstrarea avocado, acesta este unul dintre cele mai bune

Oxidarea este fenomenul cel mai dăunător pentru conservarea avocado. Drept urmare, imediat ce miezul va fi în contact cu aerul, va tinde să se închida la culoare. Pentru a evita acest lucru, cea mai simplă și eficientă tehnică este pur și simplu să scufundați ceea ce a rămas într-un vas umplut cu apă. Apoi puneți-l la frigider până data viitoare. Dacă îl lași prea mult timp însă, textura va deveni puțin mai fermă. Acest lucru va funcționa mai ales pentru cei care îl folosesc rapid sau care intenționează să facă un guacamole sau o alta rețetă. Dacă doriți ca acesta să rămână ferm, ungeti-l cu lămâie sau ulei și înfășurați-l cu atenție într-o peliculă pentru a limita contactul cu aerul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img