vineri, 29 martie, 2024

2 soluții pentru a dormi bine în nopțile cu lună plină

Distribuie:

Publicat:

Insomnie in nopțile cu lună plină? Când sunteți „sensibil la lună”, nopțile unei luni pline sunt o perioadă în care vă puteți simți mai iritabil, mai sensibil și în care aveți adesea probleme cu somnul. Se spune că fazele lunii acționează asupra hipotalamusului, care influențează stresul și asupra melatoninei, hormonul care reglează somnul.

Dacă pentru tine, luna plină este sinonimă cu nopți nedormite, iată 4 sfaturi naturale care ar trebui să-ți liniștească starea de stres și să te ajute să dormi în pace.

Valeriana

Rădăcina de valeriană are proprietăți neuro-sedative și hipnotice care ajută la eliberare și relaxare pentru un somn odihnitor.

Cum o luăm?

În decoct: 1 linguriță de rădăcini la o cană de apă. Se fierbe preparatul timp de 3 minute, apoi se lasă la infuzat timp de 10 minute. Filtreaza. Bea 1 cană în timpul zilei și 1 la culcare.

Se poate lua și în capsule sau fiole.

Uleiul esențial de lavanda are o acțiune liniștitoare, relaxantă și antistres. În plus, favorizează somnul.

Cum îl folosim?

Înainte de somn, puneți 2 picături pe un țesut sau pe încheietura mâinii și respirați.
Masaj relaxant: la culcare, amestecați 6 picături cu o linguriță de ulei vegetal de migdale dulci. Masează ușor și încet plexul solar, arcul, interiorul încheieturilor, tâmplele.
Într-o baie relaxantă: într-un bol, amestecați 3 linguri de sare de baie cu 5 picături ulei de lavandă și 5 picături de maghiar. Relaxați-vă timp de 30 de minute și nu clătiți pentru a păstra beneficiile.

Insomnie in nopțile cu lună plină? Piatra de cuarț roz

Compus din mangan și siliciu, piatra de cuarț roz calmează anxietatea, aduce seninătate și promovează un somn bun. Reanimează și, simbol al iubirii, calmeaza dificultățile emoționale.

Cum îl folosim?

Puteți așeza piatra sub pernă (bumbac) sau puteți adormi cu ea. O piatră costă între 3 și 10 €. Este recomandat să o cumpărați într-un butic specializat în litoterapie, și nu pe internet.

Vivadiva studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img