miercuri, 24 aprilie, 2024

3 remedii rapide pentru febra musculara

Distribuie:

Publicat:

Fie ca ai inceput sa practici un sport fie ca ai dansat pe tocuri o noapte intreaga, febra musculara este greu de suportat asa ca trebuie sa faci ceva sa scapi urgent de ea. Iata 3 remedii naturiste care te vor ajuta!

Otetul face minuni pentru muschii tai! Fa-ti o baie firbinte si nu uita sa pui in cada 2 pahare de otet. Iti va ajuta muschii sa se relaxeze, scapandu-te de durerile deranjante. Nu uita sa te clatesti foarte bine daca nu vrei sa mirosi precum o salata.

O baie rece, cu gheata te scapa imediat de durerile musculare capatate in urma unui efort fizic intens. Ai curaj?

Aromaterapia cu ulei esential de piper ori pin te va ajuta de asemenea, relaxandu-ti intregul corp.

Febra musculara este rezultatul incordarii excesive a muschilor, a suprasolicitarii acestora. Febra musculara sau inflamatia muschilor este o situatie des intalnita si experimentata de majoritatea persoanelor, cel putin o data pe parcursul vietii lor. Febra musculara este definita ca disconfortul sau durerea muschilor scheletici in urma unei activitati fizice intense, de obicei, in cazul persoanelor care nu fac in mod constant efort fizic. Desi febra musculara este des intalnita, exista destule controverse legate de originea, etiologia si tratamentul acesteia. 

De ce femeile nu fac febra musculara atat de mult ca barbatii?

Febra musculara este rezultatul incordarii excesive a muschilor, ca urmare a unei activitati fizice la care muschii unei persoana nu se pot adapta. Orice activitate fizica desfasurata o anumita perioada de timp, care presupune efortul intens al muschilor, mai accentuata decat in mod normal, poate provoca febra musculara. Gradul de inflamatie musculara depinde de intensitatea contractiei muschilor in timpul exercitiilor fizice. Intensitatea se pare ca este mai importanta decat durata exercitiilor fizice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img