joi, 18 aprilie, 2024

3 tincturi care vindeca durerile in gat

Distribuie:

Publicat:

Durerile in gat care insotesc, de obicei, racelile, se trateaza cel mai bine cu remedii naturiste. Ai auzit, cu siguranta, de ridichea neagra cu miere, de gargara cu ulei esential de eucalipt, cimbru, galbenele sau de proprietatile calmante ale ceaiurilor caldute de musetel, busuioc sau levantica. Insa, daca vrei efecte rapide si cu adevarat miraculoase, bazeaza-te pe tincturi. Iata trei tincturi care te scapa garantat de durerea in gat:

1. Tinctura de propolis

Actioneaza ca un scut impotriva agentilor patogeni, este cel mai bun dezinfectant natural, are proprietati antiinflamatoare, antibiotice si antiseptice. Vindeca afectiunile respiratorii (in primul rand infectiile faringiene), fiind, in acelasi timp, un excelent medicament antiviral. Cand te doare gatul, poti mesteca propolis pur sau poti folosi tinctura. 10 picaturi luate intr-o lingurita de miere, de trei ori pe zi, dupa masa, pot face minuni. In acelasi timp, propolisul calmeaza tusea, este adjuvant in bronsite si stimuleaza imunitatea.

2. Tinctura de galbenele
Este si ea folosita cu succes in cazul durerilor in gat. Galbenelele au efecte cicatrizante si regeneratoare, reduc inflamatia si limiteaza extinderea infectiei. In acelasi timp, si ea intareste organismul si creste imunitatea.

3. Tinctura de echinacea
Este cunoscuta pentru faptul ca stimuleaza imunitatea, dar, in acelasi timp, specialistii o recomanda in cazuri severe de amigdalita. Se pun cateva picaturi de tinctura in ceai, si se face gargara sau se bea pur si simplu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img