sâmbătă, 20 aprilie, 2024

3 tipuri de certificate SSL pe care le poti instala pe serverul de gazduire web

Distribuie:

Publicat:

Protocoalele SSL permit o comunicare securizata pe serverul de gazduire web. Certificatele de acelasi tip au devenit esentiale de ani de zile, iar Google afiseaza mesaje de avertisment atunci cand ele nu exista. Aceasta regula nu este valabila doar pentru magazinele online, ci pentru orice fel de continut postat. Prin urmare, chiar daca iti doresti doar un blog sau un site de prezentare, este necesar sa nu ignori acest aspect. Exista insa mai multe feluri de certificate, fiecare fiind diferit. Specialistii in gazduire web de la THC ne-au explicat care sunt cele mai comune si cum functioneaza acestea!

Certificat cu validarea domeniului

Dupa cum sugereaza si denumirea, acest certificat atesta faptul ca un domeniu apartine proprietarului. Verificarea sa are loc pe email si ai nevoie de datele de login. Asigura-te ca alegi un username precum „admin” sau „webmaster” si ca apesi click pe link-ul primit in inbox. Criptarea este adesea de 256 biti, dar poate fi disponibila si in varianta de 128 biti.

In cazul in care nu detii o adresa de email valida, verificarea se poate face prin intermediul unui fisier HTML. Acesta trebuie incarcat in zona root directory. Imediat ce este detectat de server, se va genera codul pentru serviciu. Informatiile de ownership trebuie sa fie publice, fiindca utilizatorii cu date private vor fi respinsi. Acest certificat nu garanteaza mereu un site sigur, dar este disponibil la un pret redus si reprezinta o solutie ideala pentru incepatori.

Certificat cu validarea companiei

Un certificat din aceasta categorie este aprobat pe serverul de gazduire web doar atunci cand sunt validate informatiile legale ale unui business sau ale unei organizatii. Scopul este cel de a proteja datele cu caracter personal ale clientilor, iar semnatura este creata pe 2048 biti. In fiecare browser este afisat numele firmei, ceea ce transmite un grad inalt de incredere si profesionalism. Aprobarea este emisa doar in baza unor documente. Spre exemplu, se poate cere adresa sediului, facturi sau diverse licente. Pe langa asta, procesul de verificare dureaza pana la 2-3 zile.

Acest certificat nu poate fi obtinut de cei care practica hobby-uri. Pe de alta parte, afacerile stabile pe piata au nevoie de un asemenea serviciu in pachetul de gazduire web. Costurile pot depasi 50$/an, dar increderea in brandul tau va creste si iti vei construi mai usor o reputatie pe piata.

Certificat cu validare extinsa

Certificatele cu validare extinsa (EV SSL) ofera cel mai inalt nivel de securitate, fiind si cele mai scumpe. Acestea sunt utilizate si apreciate de catre brandurile care detin informatii sensibile, cum ar fi carduri bancare sau dosare medicale. Un domeniu in care pot fi intalnite des este cel de eCommerce, dar sunt folosite si de catre institutii financiare sau sectoare de guvern. Atunci cand se instaleaza un asemenea certificat, apare complet numele organizatiei, ceea ce atesta autenticitatea. Clientii pot ulterior sa impartaseasca datele mai relaxati si nu-si mai fac griji in legatura cu tranzactiile.

Cum functioneaza garantia asociata cu certificatele SSL pe serverele de gazduire web?

Certificatele premium vin la pachet cu o garantie. Aceasta este cuprinsa intre 10,000$ si 250,000$, iar diferenta atat de mare variaza in functie de investitia ta. Autoritatea emitenta creeaza toate certificatele in baza ultimelor tehnologii in materie de criptare si promit eficienta.

 

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img