joi, 28 martie, 2024

30 de pași simpli pentru o viață sănătoasă: ”Treziți-vă devreme și nu mai stați niciun minut în plus în pat. E timp mort”

Distribuie:

Publicat:

Toamna este unul dintre anotimpurile schimbării. Ne simțim tot mai obosiți și parcă nu mai avem timp să ducem la bun sfârșit ce ne-am propus. În plus, apare și astenia de toamnă care ne face melancolici, iar organismul nostru pare să nu mai fie atât de imun la atacul bolilor. Prin lucruri simple putem să ne îmbunătățim viața.

Astfel rămânem descoperiți în fața multor probleme care ne afectează sănătatea și buna dispoziție. Însă nu este totul pierdut. Specialiștii spun că ne putem controla stările de stres și anxietate și chiar putem să ne îmbunătățim viața doar gândind pozitiv sau făcând lucuri bune. Evident, mai trebuie să ținem seama și de o alimentație corectă și odihnă corespunzătoare. 

30 de lucuri pe care poți să le faci pentru a avea o viață sănătoasă. Sfaturi de la dr. Vasi Rădulescu

Medicul Vasi Rădulescu spune că putem avea o viață sănătoasă în 30 de pași simpli.

1. Treziți-vă devreme și nu mai stați niciun minut în plus în pat. E timp mort. Trezirea la aceeași oră oferă energie, timp pentru un mic dejun relaxant, citit, meditație, puțin sport.

2. Meditați un sfert de ceas, într-un loc cât mai liniștit. O puteți face imediat după trezire și/sau seara. Stați comod, respirați adânc și controlat, concentrați-vă pe diferite zone ale corpului, apoi plimbați gânduri pozitive de colo-colo, respingând orice altceva.

3. Beți un pahar de apă după trezire. Corpul stă 7-8-9 ore fără aport hidric, așa că e înțelept să-i oferim apă mai întâi de toate. Fără bicarbonat de sodiu sau alte minuni în apă.

4. Luați un mic dejun liniștit, fără distrageri de atenție. El poate conține un senviș, fructe, cereale (ideal înmuiate din timp, să se digere mai ușor), lapte, orice vă place în cantități moderate. Puteți bea o cafea sau o cană de ceai verde sau negru, ideal fără zahăr.

5. Faceți sport, de la înot până la jogging. Faceți sport ușor chiar dacă aveți probleme cu inima, spre exemplu după un infarct miocardic sau după conversia unei fibrilații atriale (după consultul medicului, desigur). Sportul ne menține într-un tonus fizic și psihic excelent, reducând considerabil riscul unor afecțiuni.

6. Un duș cu apă mai rece este tonifiant și anxiolitic. Poate ajuta și la ameliorarea hipersudorației. Dușul de dimineață are și o componentă meditativă, dar și de realizare a unui plan scurt de atac al zilei ce tocmai se deschide. Spălați părul cu apă călduță, iar dacă suportați, reduceți treptat temperatura apei pentru restul corpului.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img