marți, 16 aprilie, 2024

330 de persoane s-au vaccinat in ultimele 24 de ore in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

În județul Vaslui, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 330 persoane împotriva COVID-19, din care 118 persoane au fost la rapel. Numărul total de doze de vaccin primite în județ – 124999, iar numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 04 ianuarie 2021, prima administrare) la nivel județean – 118170, din care: – doza 1 – 63178 persoane și doza 2 – 54992 persoane.

ADEVERINȚA DE VACCINARE POATE FI OBȚINUTĂ ÎN FORMAT ELECTRONIC

Persoanele care au primit cele două doze de vaccin sau o singură doză în cazul vaccinului produs de Johnson&Johnson, își pot descărca adeverința de vaccinare în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, de pe site-ul https://adulti.renv.ro.

După ce se intră pe acest site se parcurg următorii pași:

–        se dă clic pe "OBȚINEȚI ADEVERINȚĂ ELECTRONICĂ DE VACCINARE";

–        se citesc termenii de utilizare și se bifează că s-a citit, se exprimă consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și se acceptă termenii;

–        se introduce CNP-ul și numărul de telefon declarat inițial (când s-a făcut programarea vaccinării). Pe acest număr de telefon se primește prin SMS un cod;

–        se introduce codul respectiv și se obține adeverința de vaccinare. Fișierul primit (adeverința) este deja semnată electronic de către platformă.

Documentul conține ambele date de vaccinare și datele de identificare ale persoanei.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800.800.358-TELVERDE. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduită preventivă.

 

Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține și recomandă vaccinarea. Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea cu Covid-19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img