vineri, 26 aprilie, 2024

4 elemente de care ai nevoie sa-ti iasa orice preparat

Distribuie:

Publicat:

Toate acestea sunt necesare pentru prepararea unei porții dinamice care să lase o impresie de neuitat celor care o degustă.

 

Atunci când te pui pe gătit trebuie să ții cont de faptul că prepararea mâncării necesită câteva elemente pe care să le iei în calcul astfel încât rezultatul să fie unul absolut delicios. Aromele sunt date și de emoția și dragul cu care preparăm mâncarea și, totodată importante sunt și texturile, culorile, formele pe care le adoptăm. Când spunem despre un preparat că este delicos, de fapt acesta este o combinație de elemente care împreună oferă o experiență extraodinară.

Aceste elemente de care am aflat în carea The Flavor Equation (n.r.- Ecuația aromei) sunt umami, textura, aciditatea și grăsimile sănătoase. Toate acestea sunt necesare pentru prepararea unei porții dinamice care să lase o impresie de neuitat celor care o degustă.

Umami

Umami este al cincilea gust, pe lângă sărat, dulce, amar și acrișor. Acest cuvânt japonez descrie o aromă savuroasă. Mai exact, este o sinergie care apare atunci când două sau mai multe ingrediente amestecate produc un efect spectaculos care nu ar fi putut fi obținut dacă s-ar fi folosit un singur ingredient. De exemplu, poți amesteca ceapa și usturoiul alături de ghimbir, pastă de tomate sau sos de soia.

Textura

Papilele gustative se plictisesc să experiemtneze aceeași textură în continuu, motiv pentru care farfuria ta trebuie să conțină diferite texturi: cremos, crocant sau moale. Alege ingrediente proaspete, dar adaugă și un amestec de ingrediente peste preparatul tău. De exemplu, ideale sunt fisticul sau fulgii de migdale. Sau, de ce nu, poți face un smoothie ca garnitură.

contiuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img