vineri, 29 martie, 2024

5.200 de arbori, arbuşti şi flori au fost plantaţi în Mioveni

Distribuie:

Publicat:

Asociaţia Viitor Plus, în parteneriat cu Automobile Dacia şi Primăria Mioveni, a organizat sâmbătă, 4 decembrie 2021, o acţiune de plantare împreună cu echipe de voluntari. 200 de arbori, 2.000 de arbuşti şi 3.000 de butaşi de trandafiri au fost plantaţi în zona Sălii Sporturilor Mioveni, pe Bulevardul Dacia, în spaţiile verzi din zona centrală a oraşului, în parcurile din zona Catedralei "Sf. Apostoli Petru şi Pavel", Casei de Cultură a Sindicatelor, precum şi în zona blocurilor M şi H.

Speciile de stejar, frasin, lemn câinesc şi mesteacăn au fost alese pentru a proteja oraşul în contextul schimbărilor climatice şi al poluării crescute a aerului, iar florile au rolul de a înfrumuseţa spaţiile publice şi de a aduce bună dispoziţie locuitorilor oraşului.

"Plantarea acestor arbori, arbuşti si flori va contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului şi va creşte biodiversitatea în comunitate. În plus, ne bucură că am avut şi susţinerea unor voluntari de la Automobile Dacia, care ne arată că, prin implicarea fiecăruia dintre noi, lucrurile se pot schimba în bine", spune Teia Ciulacu, preşedintele asociaţiei Viitor Plus.

"Mioveni este leagănul mărcii Dacia. Ne dorim aşadar ca oraşul în care locuiesc atât de mulţi dintre colegii noştri să ofere un cadru de viaţă sănătos şi plăcut pentru ei şi pentru familiile lor. Acţiunea de azi reflectă implicarea noastră pentru binele comunităţii din Mioveni", a declarat Cristian Nevzoreanu, Director de Comunicare şi CSR Renault Group România.

"Consecvenţa aduce rezultate pe termen lung. Noi aici continuăm proiectele pe care le-am început alături de Dacia în urmă cu 10 ani, perioadă în care am derulat numeroase acţiuni în domenii precum protecţia mediului, educaţie, social, de la an la an, implicându-ne alături de partenerii noştri în proiecte cu mare impact în rândul comunităţii. Picătură cu picătură, prin implicare şi colaborare, împreună reuşim să aducem un beneficiu mediului înconjurător. Mă bucur că am putut realiza această acţiune la Mioveni împreună cu Dacia şi Viitor Plus, asemenea activităţi de mediu organizându-se constant în oraşul nostru", spune Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni.

Acţiunea de la Mioveni marchează şi debutul parteneriatului dintre Automobile Dacia şi programul de împădurire Adoptă un copac al asociaţiei Viitor Plus, prin care contribuim la creşterea suprafeţei împădurite din România şi la educaţia despre mediu a populaţiei. 14 comunităţi din sudul ţării, afectate de schimbările climatice, beneficiază acum de peste 130 de hectare de pădure înfiinţate de la începutul acestui program şi până în prezent. Automobile Dacia va ajuta echipa de proiect şi cu vehicule, necesare îngrijirii arborilor plantaţi.

Viitor Plus este o organizaţie non-profit cu o experienţă de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educaţie pentru mediu, voluntariat şi infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Biroul Eco. Viitor Plus – pentru oameni şi natură

Protecţia mediului înconjurător este una dintre axele de responsabilitate socială pentru Renault Group România. În ultimii ani, compania a derulat multiple acţiuni de voluntariat în comunităţile unde este prezentă, iar cu ajutorul angajaţilor săi au fost plantaţi peste 270.000 de arbori.

Tea VASILESCU
Specialist comunicare ViitorPlus

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img