joi, 28 martie, 2024

5 alimente care alunga imediat oboseala

Distribuie:

Publicat:

Ai deseori momente de epuizare la birou si simti nevoia pentru o doza rapida de energie? Vrei sa eviti produsele de patiserie, prajiturile, biscuitii cu crema si sa incerci sa mananci mai sanatos intre mese? Alege pentru gustarile tale alimente bogate in nutrienti care iti alunga sentimentul de oboseala si iti imbunatatesc puterea de concentrare.

Iata alimentele care te ajuta sa combati oboseala:

1. Fulgii de ovaz
Ca sa te asiguri ca ai mereu ceva energizant la indemana, ai grija sa ai mereu la birou o punga cu fulgi de ovaz. Combina-i cu lapte sau iaurt si nu vei mai simti nevoia pentru dulciuri sau produse de patiserie. Ovazul are un continut ridicat de glucide complexe cu ardere lenta si fibre solubile, ceea ce-l face perfect pentru eliberarea lenta de energie. Deoarece contine foarte multe fibre solubile, el este de mare ajutor in tratarea constipatiei si mentinerea senzatiei de satietate. Printre nutrientii cu care se mandreste orezul se numara carbohidratii (70%), proteinele (15%), acizii grasi nesaturati, fibrele solubile (10%), vitaminele (B1, B6, E), zincul, fierul si calciul.

2. Ceaiul verde
Cand simti nevoia de o cafea dupa-amiaza, inlocuieste-o cu ceai verde. Ceaiul verde contine mai putina cofeina decat o cafea si este un adevarat tonic pentru organism. El contine L-teanina, un aminoacid care actioneaza asupra unei zone din creier responsabila cu vigilenta. In plus, o cana de veai verde dupa fiecare masa, favorizeaza digestia si te ajuta sa te simti mai relaxata. Alte efecte miraculoase ale ceaiului verde consumat perioade mari de timp sunt: reducerea riscului de boli cardiovasculare, topirea grasimii din zona abdominala si mentinerea unei greutati normale. Datorita continutului mare de antioxidanti, ceaiul verde incetineste procesul de imbatranire prematura a organismului, trateaza balonarea si combate retentia de apa.

3. Ciocolata neagra
Ciocolata iti da energie inainte de antrenamente, dar si in timpul lor si te scapa de febra musculara de dupa. Explicatia este ca doi antioxidanti din cacao cresc absorbtia muschilor de nutrienti care produc energie. Avantajele consumului de ciocolata neagra nu se opresc aici. Ea scade riscul de boli cardiovasculare si atacuri cerebrale, imbunatateste puterea de concentrare, reduce tensiunea arteriala, impiedica imbatranirea prematura a pielii, creste buna-dispozitie, contine magneziu, important pentru buna functionare a sistemului nervos si, nu in ultimul rand, tine pofta de dulciuri in frau.

4. Bananele
Bananele contin carbohidrati complecsi, aminoacizi, potasiu, vitaminele A, B, B6, C, acid folic, magneziu si calciu, nutrienti care energizeaza organismul, contribuie la buna functionare a inimii, a rinichilor, a sistemului nervos si a celui digestiv. Plus de asta, au efect antidepresiv, un lucru foarte important cand te cuprinde oboseala si mai ai foarte multe de facut la birou.

5. Nucile
Nucile de orice fel (nuci caju, nuci Pecan, nuci braziliene, migdale s.a.) contin o multitudine de nutrienti rari, toti in cantitati impresionanate si esentiali sanatatii. Bogate in proteine, fibre si grasimi sanatoase, dar si potasiu, calciu, magneziu si mangan, nucile sunt un bun tonic nu numai pentru creier, ci si pentru oase si articulatii. La aceste calitati se mai adauga si continutul de cupru, fier si zinc, vitamina E si antioxidanti, care cresc rezistenta organismului la efort si mentin inima sanatoasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img